Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2_programi_vmeste.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
28.04.2019
Размер:
231.63 Кб
Скачать

3. Розшукова робота

3.1. Вивчити:

  • категорії осіб, які розшукуються підрозділами ДСБЕЗ;

  • організацію розшукової роботи в рамках державного, міждержавного та міжнародного розшуку, відмінність та особливості роботи;

  • завдання, які вирішуються в процесі розшукової роботи;

  • порядок оформлення розшукових завдань, орієнтувань, виставлення облікових документів;

  • організацію взаємодії розшуку осіб з оперативними підрозділами ОВС, з іншими правоохоронними органами України та зарубіжних держав й організацій.

4. Робота з листами і заявами

  • Вивчити порядок обліку і реєстрації заяв і скарг громадян, повідомлень підприємств і установ.

  • Навчитись здійснювати першочергові заходи щодо своєчасній перевірки скарг і заяв.

  • Ознайомитися із порядком роботи чергової частини ОВС.

II. Організація, проведення і керівництво навчальною практикою.

Наказом по Університету встановлюються терміни проходження практики у відповідних підрозділах органів внутрішніх справ. Цим наказом призначаються керівники практики з числа науково-педагогічного складу кафедри ОРД та склад комісії щодо захисту матеріалів практики.

Організація практики у підрозділах внутрішніх справ здійснюється відповідно до наказу МВС України № 30 від 25.01.2008. З цією метою до комплектуючих підрозділів надсилаються листи з повідомленням про термін та порядок проходження практики курсантами ННІПФКМ ХНУВС.

Організація проведення навчальної практики в органах внутрішніх справ покладається на начальників УДСБЕЗ ГУМВС, УМВС України в областях.

Керівник органу внутрішніх справ видає наказ про закріплення курсантів за підрозділами, у яких буде організовано проходження навчальної практики, призначення керівників та забезпечує контроль за її проходженням. Витяг з наказу про закріплення курсантів за підрозділами і призначення керівників навчальної практики на протязі семи днів після початку стажування направляється до ХНУВС. Під час проходження навчальної практики курсанти підпорядковуються начальникові ОВС, у розпорядження якого вони направлені.

Керівництво практикою

Права і обов'язки при проведенні практики:

Випускова кафедра ОРД:

- розроблює, узгоджує і надає для затвердження програми, методичні рекомендації і завдання щодо проходження практики.

- здійснює організаційно-методичне керівництво практики, призначення керівників практики з числа найбільш досвідчених викладачів і контроль за виконанням ними заходів, передбачених програмою практики.

- Аналізує і узагальнює звіти керівників практики, розроблює заходи щодо вдосконалення практики та забезпечує зберігання на кафедрі не менше одного року звітів і щоденників курсантів.

Перед відрядженням курсантів на практику науково-педагогічний склад кафедри:

- проводять інструктаж курсантів, які направляються на практику і надають їм необхідну науково-методичну допомогу;

- роз'яснюють курсантам-практикантам специфіку, порядок проходження та програму, їх права і обов'язки;

- ознайомлюють курсантів із системою інформування про хід навчальної практики; контроль за виконанням ними індивідуальних планів навчальної практики і визначеного розпорядку дня, своєчасність підготовки необхідної документації.

- надають курсантам програми проходження навчальної практики, методичних рекомендацій щодо проходження навчальної практики в ОВС, до яких в обов'язковому порядку включаються витяги з Положення, правил застосування заходів фізичного впливу, спеціальних засобів, вогнепальної зброї, витягів із Законів України «Про міліцію», «Про оперативно-розшукову діяльність» тощо.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]