Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2_programi_vmeste.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
28.04.2019
Размер:
231.63 Кб
Скачать

Перебуваючи в органі внутрішніх справ, викладачі-керівники практики забов”язані здійснювати:

-Безпосереднє керівництво практикою курсантів відповідно до програми, індивідуальних планів і графіків проходження практики.

- Брати участь в інструкторсько-методичних і підсумкових нарадах, що проводяться на Базах практики, з питань організації і проведення практики.

- Надавати методичну допомогу безпосереднім керівникам практики з числа співробітників Баз практики і курсантам.

- Контролювати за використанням практикантів за призначенням у період практики, виконанням ними індивідуальних планів практики.

- Ознайомлюватись зі змістом практичної роботи курсантів, матеріалами, наявними у провадженні, інформування керівників Баз практики про наявність недоліків в організації і проведенні практики.

- Вивчати особисті і ділові якості курсантів, вносити пропозицій про їх доцільну спеціалізацію.

- Узагальнювати досвід у проведенні практики, брати участь у роботі комісій із захисту результатів практики.

Керівники овс зобов'язані:

  • Визначити конкретні підрозділи і служби за напрямом, спеціальністю (спеціалізацією) курсантів, які прибувають на навчальну практику, створити належні умови для її проведення.

  • Призначити наказом безпосередніх керівників навчальної практики з числа найбільш досвідчених працівників, рекомендованих керівництвом підрозділу, у якому планується проходження навчальної практики. Цим же наказом закріпити курсантів за керівниками навчальної практики (не більше двох курсантів за одним працівником).

  • Забезпечити своєчасне інформування керівників підрозділів, до яких курсанти направлені для проходження практики, про її терміни, мету та порядок організації і проведення.

  • Організувати своєчасне оформлення і видачу курсантам на період навчальної практики вкладишів до службового посвідчення, що підтверджують виконання ними обов'язків на посаді.

  • Організувати проведення вхідного/вихідного контролю знань курсантів до початку навчальної практики та перед її захистом згідно з переліком питань, які мають бути включені до програми практики. Перелік питань розробляється вищим навчальним закладом відповідно до вимог програми навчальної практики та функціональних обов'язків за посадою, на якій вона проводиться.

  • Здійснювати постійний контроль за організацією та проведенням навчальної практики, готувати пропозиції щодо її вдосконалення; підводити підсумки та аналізувати результати навчальної практики з обов'язковим виставленням загальної оцінки. Копії підсумкових матеріалів направляти до ХНУВС.

  • Вжити заходів щодо забезпечення належних умов праці та побуту курсантів під час проходження навчальної практики.

  • Припинити проходження навчальної практики та відрядити курсанта до ВНЗ (з письмовим повідомленням) у разі систематичного невиконання ним плану навчальної практики, недбалого ставлення до виконання службових обов'язків або грубого порушення службової дисципліни.

ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ ЗАЛУЧАТИ КУРСАНТІВ ДО ЗАВДАНЬ, НЕ ПЕРЕДБАЧЕНИХ ПРОГРАМОЮ ПРАКТИКИ ТА ВИКОНАННЯ ЯКИХ ПОВ'ЯЗАНЕ З РИЗИКОМ ДЛЯ ЖИТТЯ І ЗДОРОВ'Я АБО МОЖЕ ПРИЗВЕСТИ ДО НЕПРАВОМІРНИХ ДІЙ ЧЕРЕЗ ЇХ НЕДОСТАТНЮ ФАХОВУ ПІДГОТОВКУ.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]