Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2_programi_vmeste.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
28.04.2019
Размер:
231.63 Кб
Скачать

3. Основними завданнями проходження курсантами навчальної практики є:

- Безпосереднє ознайомлення з діяльністю підрозділів ВДСБЕЗ, ВКР, ВКМСД, ВБНОН, ВБЗТЛ у реальних умовах.

- Розвиток у курсантів інтересу до обраної професії.

- Адаптація до реальних умов діяльності органів внутрішніх справ.

- Подальше закріплення і поглиблення одержаних курсантами знань на основі безпосереднього ознайомлення з роботою органів і підрозділів внутрішніх справ із попередження, розкриття і розслідування злочинів.

4. Зміст практики

Проходження курсантами практики здійснюється на підставі програми практики що містять вимоги, які висуваються до їх майбутньої професійної діяльності.

Покладання на курсантів обов'язків, які не передбачені програмою практики, зміна спеціалізації (профілю навчання), а також їх переміщення з одного органу до іншого без узгодження з керівництвом Університету не допускаються.

З метою повноти, змістовності та результативності виконання програм практики курсанти ведуть щоденники виконання запланованих заходів (додаток 1, 2).

  1. Організація проведення практики

Наказом по Університету встановлюються терміни проходження практики у відповідних підрозділах органів внутрішніх справ. Цим наказом призначаються керівники практики з числа науково-педагогічного складу кафедри ОРД та склад комісії по захисту матеріалів практики.

Організація практики у підрозділах внутрішніх справ здійснюється відповідно до наказу МВС України № 30 від 25.01.2008. З цією метою до комплектуючих підрозділів надсилаються листи з повідомленням про термін та порядок проходження практики курсантами ННІПФКМ ХНУВС.

6. Керівництво практикою

Права і обов'язки при проведенні практики:

Випускова кафедра ОРД:

-Розробка, узгодження і надання для затвердження програм, методичних рекомендацій і завдань для проходження практики.

-Організаційно-методичне керівництво практики, призначення керівників практики з числа найбільш досвідчених викладачів і контроль за виконанням ними заходів, передбачених програмою практики.

- Аналіз і узагальнення звітів керівників практики, розробка заходів щодо вдосконалення практики та забезпечення зберігання на кафедрі не менше одного року звітів і щоденників курсантів за підсумками практики.

Перед відрядженням курсантів на практику викладачі кафедри:

-Проводять докладний інструктаж курсантів, які направляються на практику і надають їм необхідну науково-методичну допомогу;

- Роз'яснюють курсантам-практикантам специфіку, порядок проходження та програму, їх права і обов'язки;

Перебуваючи в органі внутрішніх справ, викладачі-керівники практики забовязані здійснювати:

-Безпосереднє керівництво практикою курсантів відповідно до програми, індивідуальних планів і графіків проходження практики.

- Брати участь в інструкторсько-методичних і підсумкових нарадах, що проводяться на Базах практики, з питань організації і проведення практики.

- Надавати методичну допомогу безпосереднім керівникам практики з числа співробітників Баз практики і курсантам.

- Контролювати за використанням практикантів за призначенням у період практики, виконанням ними індивідуальних планів практики.

- Ознайомлюватись зі змістом практичної роботи курсантів, матеріалами, наявними у провадженні, інформування керівників Баз практики про наявність недоліків в організації і проведенні практики.

- Вивчати особисті і ділові якості курсантів, вносити пропозицій про їх доцільну спеціалізацію.

- Узагальнювати досвід у проведенні практики, брати участь у роботі комісій із захисту результатів практики.

Права і обов'язки Баз практики.

- На керівників Баз практики покладається:

- Створення належних умов для організації проходження практики.

- Призначення відповідними наказами керівників практики з числа досвідчених співробітників Баз практики, які мають відповідний кваліфікаційний рівень і достатній практичний досвід, високі ділові та моральні якості. Цим же наказом курсанти закріплюються за керівниками практики (не більше 2 курсантів за одним працівником).

- Організація своєчасного оформлення і видачі курсантам на період практики вкладишів до посвідчення особи, що свідчать про виконання ними обов'язків на конкретній посаді.

- Здійснення контролю за організацією і проведенням практики.

- Інструктаж практикантів, їх ознайомлення з оперативною обстановкою, завданнями і функціями Баз практики, їх структурою, внутрішнім розпорядком, правилами техніки безпеки.

- Прийняття рішень про заохочення або накладення дисциплінарних стягнень на курсантів (копії наказів направляються до ХНУВС).

- Аналіз та оцінка результатів роботи курсантів, вивчення їх особистих та ділових якостей, внесення пропозицій про доцільність їх подальшого використання за відповідною спеціалізацією.

- Розгляд і своєчасне надсилання до ХНУВС характеристик курсантів.

На безпосередніх керівників покладається:

- Повсякденне керівництво роботою курсантів. Забороняється залучати практикантів до проведення службових заходів, виконання яких пов'язано з ризиком для життя і здоров'я або може призвести до неправомірних дій з їх сторони через недостатній рівень підготовленості.

- Надання допомоги практикантам у складанні на період проходження практики.

-Ознайомлення з обстановкою на ділянці (об'єкті, районі), характером і особливостями виконуваної роботи.

-.Постійний контроль за роботою практикантів, веденням ними відповідної документації, дотриманням дисципліни і внутрішнього розпорядку.

-. Вивчення особистих і ділових якостей практикантів.

-Складання характеристик на практикантів за три дні до закінчення практики і подання їх на підпис начальникові Бази практики.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]