Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МЕТОДИЧКА ДЛЯ КУРСОВОЙ НОВА.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
27.04.2019
Размер:
273.92 Кб
Скачать

2.3. Складання плану курсової роботи

Опрацювання літературних джерел дозволяє скласти план курсової роботи, який має включати: вступ, 3 розділи, висновки, список використаних джерел, додатки.

План складається студентом самостійно, після чого він обговорюється з науковим керівником. У разі необхідності план коригується, а робота студента над текстом починається лише після остаточного затвердження плану керівником.

План роботи має вбирати в себе найбільш важливі моменти теми. Він повинен охоплювати всю тему, але водночас не може бути занадто розширеним.

Кафедра економіки підприємства рекомендує у розділі 1 відображати теоретичні та методичні положення основи теми, у розділі 2 – практичне застосування методик розділу 1 на прикладі окремого підприємства та аналіз основних економічних показників, у розділі 3 –розробку відповідних до теми роботи рекомендацій і пропозицій з їх обґрунтуванням.

2.4. Проведення досліджень і написання тексту роботи

Формування тексту курсової роботи відбувається шляхом систематизації та обробки зібраних матеріалів з кожної позиції плану. В текст вміщуються тільки цілеспрямовано проаналізовані матеріали. При цьому необхідно продемонструвати творче осмислення і використання підібраних матеріалів, а не механічне їх копіювання і переказ. Курсова робота повинна бути написана своїми словами, а не монтажем висловлювань із різних літературних джерел, журнальних і газетних статей.

При викладенні матеріалу необхідно слідкувати за послідовністю, логічністю, зв’язком між питаннями теми. Окремі розділи і підрозділи повинні становити єдину логічну цілісність. Вони мають бути пов’язані так, щоб одне питання витікало з іншого. У тексті не повинно бути думок, протилежних одна одній.

Теоретичні питання при дослідженні необхідно підтверджувати за допомогою статистичних даних і аналізу фактичного матеріалу, який рекомендується надавати у вигляді таблиць, діаграм тощо. Конкретні цифри, факти, з одного боку, повинні бути підтвердженням думок, висловлених автором роботи, з іншого, їх аналіз може послужити основою для нових висновків і підсумків. Тому, коли студент починає роботу над виконанням курсової роботи, слід потурбуватися про підбір цифрових даних, практичних матеріалів, необхідних для глибокого висвітлення теми. На цьому етапі також виконуються розрахунки, обчислення, обґрунтовуються пропозиції, формулюються висновки. Таким чином, курсова робота повинна містити елементи наукового, теоретичного і практичного дослідження.

Обов’язковим при виконанні курсової роботи є застосування обчислювальної техніки. Практичне використання ЕОМ може бути при розробці теоретичної, аналітичної та розрахункової частин курсової роботи. Обов’язком наукового керівника є пояснення студенту призначення певних прикладних комп’ютерних програм, надання допомоги у підборі вихідної інформації, інтерпретації результатів дослідження тощо.

2.5. Остаточне оформлення курсової роботи

Підготовка курсової роботи здійснюється їх авторами за окремими розділами, які подаються на перевірку науковому керівнику згідно з календарним графіком. При написанні тексту необхідно залишати поля для зауважень керівника. У разі необхідності кожен розділ доопрацьовується. Остаточні виправлення перевіряються керівником у повністю готовій роботі.

У цілому текст курсової роботи повинен бути відредагованим, стилістично витриманим як наукове дослідження. Остаточне оформлення курсової роботи здійснюється відповідно до правил, детально описаних і розроблених кафедрою економіки підприємства методичних вказівок щодо оформлення курсових, випускних та дипломних робіт.