Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МЕТОДИЧКА ДЛЯ КУРСОВОЙ НОВА.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
27.04.2019
Размер:
273.92 Кб
Скачать

3.4. Оформлення ілюстрацій

Кількість ілюстрацій, які наводяться у роботі, визначається їх змістом і повинна бути достатньою для того, щоб надати тексту роботи ясності та конкретності. Всі ілюстрації (фотографії, схеми, креслення, діаграми тощо) називають рисунками. Підпис під ілюстрацією завжди починається з початкової літери. Точку наприкінці підпису не ставлять. Всі ілюстративні матеріали розміщують одразу ж після посилання на них (Додаток Д).

Ілюстрації позначають словом “Рис.” і нумерують послідовно в межах розділу за винятком ілюстрацій, поданих у додатках. Номер ілюстрації складається з номера розділу і порядкового номеру ілюстрації, між якими ставиться крапка. Наприклад: “Рис. 1.2” (другий рисунок першого розділу). Номер ілюстрації, її назва і пояснювальні підписи розміщують послідовно під ілюстрацією. Номер ілюстрації наводиться курсивом, а назва жирним шрифтом. Під підписом ілюстрації обов’язково вказується джерело.

Якщо в роботі подано одну ілюстрацію, то її нумерують за загальними правилами.

3.5. Оформлення цитат

Для підтвердження власних аргументів посиланням на авторитетне джерело або для критичного аналізу того чи іншого друкованого твору наводяться цитати. Цитата має точно відтворювати цитований текст мовою оригіналу. Текст цитати починається і закінчується лапками і наводиться в тій граматичній формі, в який його подано в джерелі.

Кожна цитата обов’язково супроводжується посиланням на джерело. При непрямому цитуванні − переказі думок інших авторів, слід бути гранично точним у викладенні думок автора. Цитування оформлюється таким чином:

“ ... найвигідніше вкладати наявні капітали у різноманітні активи, щоб уникнути фінансової скрути і не допустити виходу фінансових проблем з-під контролю” [12, с. 253].

Відповідний опис у переліку посилань:

12. Подольська В. О. Фінансовий аналіз: навч. посібник / В. О. Подольська, О. В. Яріш. – К. : Центр навчальної літератури, 2007. – 488 с.

3.6. Оформлення списку використаних джерел

Список використаних джерел розміщують у кінці роботи у порядку посилань у тексті (Додаток Ж). Бібліографічні дані використаних джерел повинні бути оформленні у відповідності з Наказом Вищої атестаційної комісії України № 63, від 26.01.2008 р. «Про внесення змін до переліків та форм документів, що використовуються при атестації наукових та науково-педагогічних працівників» (Додаток К).

3.7. Подання формул

Формули подаються за допомогою редактора MSEquation і розміщуються симетрично до тексту. Формули нумерують в межах розділу. Номер формули складається з номера розділу і порядкового номера формули в розділі, між якими ставлять крапку. Номери пишуть біля правого берега аркуша на рівні нижнього рядка формули, до якої він належить, у круглих дужках, наприклад: (2.1) − перша формула другого розділу. При посиланні у тексті на формулу необхідно вказати її повний номер в дужках, наприклад, “у формулі (2.4)”. Після формули пишуть слово “де” і розшифровують позначення словами в такій послідовності, в якій вони подані у формулі. Після слова “де” двокрапка не ставиться. Наприклад:

(2.4),

де

Ni кількість робітників, зайнятих ..... ,