Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
робоча програма.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
27.04.2019
Размер:
236.03 Кб
Скачать

Критерії оцінки індивідуального міні-проекту

13 - 15 балів

всебічно

розкрили

Отримує студент(ка), що обрав проблему для міні-проекту за темою семінарського заняття, визначив основні питання, використовуючи додаткові джерела, пов’язав її з майбутньою професійною діяльністю, логічно, аргументовано висловив власне ставлення, зробив висновки, виступив з доповіддю. Надав відповіді на запитання.

10 - 12 балів

в цілому

розкрили

Отримує студент(ка), що обрав проблему для міні-проекту за темою семінарського заняття, визначив основні питання, використовуючи додаткові джерела, пов’язав її з майбутньою професійною діяльністю, але недостатньо логічно, аргументовано висловив власне ставлення та зробив висновки під час виступу.

5 – 9 балів

Отримує студент(ка), що розкрили лише вузлові питання проблеми, але не пов’язали ці ідеї з майбутньою практичною діяльністю, або недостатньо її аргументували, представили тільки письмовий варіант.

Менше 5 балів

Отримує студент(ка), що розкрили лише деякі питання обраної теми без відповідної аргументації та формулювання висновків.

Критерії оцінки дайджесту

5

балів

Отримають студенти, які проаналізували 4-5 джерел з обраної теми. Надали їм самостійну оцінку, висловили особисту позицію, визначили їх значимість для майбутньої професійної діяльності.

4

бали

Отримають студенти, які проаналізували 3-4 джерела, з обраної теми зробили аргументовані висновки, без власної оцінки.

3

бали

Отримають студенти, які проаналізували 2-3 джерела з обраної теми, зробили висновки за зразками.

2 бали

Отримають студенти, які проаналізували 2-3 джерела з обраної теми, без висновків.

Студент, який з різних обставин не отримав необхідної кількості балів з будь-якої теми, має можливість самостійно її підготувати і пройти індивідуальний поточний контроль знань з цієї теми у комп’ютерному класі.

Підсумковий контроль знань студентів означає поступове накопичення балів. Підсумковий бал визначається на останньому занятті.

Критерії підсумкового контролю знань

За системою КНТЕУ

За шка-лою ECTS

За національ-ною системою

Загальні критерії оцінювання навчальних досягнень студентів з дисципліни.

90-100

А

зараховано

Студент(ка) має системні глибокі знання навчальної програми, вміє вільно та самостійно викласти зміст всіх питань, розуміє її значення для своєї професійної підготовки, усвідомлено використовує їх у вирішенні практичних ситуацій, етичних дилем. Уміє самостійно аналізувати, оцінювати, узагальнювати опанований матеріал, самостійно користуватися джерелами інформації. Виконав всі завдання поточного контролю. Підготував міні-проект та виступив(ла) з ним на занятті. Приймав участь в олімпіадах, конкурсах, конференціях.

82-89

В

зараховано

Студент(ка) має глибокі знання, навчальної програми здатний(а) використовувати їх при вирішенні практичних ситуацій, етичних дилем; робить висновки, узагальнення, аргументує їх; уміє знаходити інформацію та використовувати її, ставити та розв’язувати проблеми. Підготував(ла) міні-проект та виступив(ла) з ним на занятті.

75-81

С

зараховано

Студент(ка) в цілому володіє вивченим матеріалом застосовує знання при вирішенні практичних ситуацій, етичних дилем, уміє аналізувати інформацію, використовує загальновідомі докази із правильною аргументацією. Відповідає логічна, але неточно, уміє знаходити інформацію та використовувати її. Підготував(ла) міні-проект, дайджест.

69-74

D

зараховано

Студент(ка) виявляє знання й розуміння основних положень навчальної програми. Вміє застосовувати знання при виконанні завдань за зразком. Не підготував міні-проект або дайджест.

60-68

E

зараховано

Студент(ка) відтворює основний навчальний матеріал, деяких тем навчальної програми здатний(на) дати визначення понять. Вміє застосовувати знання за зразком.

35-59

Fx

не зараховано

Студент(ка) не засвоїв більшості тем навчальної програми, не вміє викласти зміст більшості основних питань навчальної дисципліни. Не підготував міні-проект.

1-34

F

не зараховано

Студент(ка) не засвоїли навчальної програми.

В разі незадоволення підсумковим балом студент має право на підставі заяви скласти залік для підвищення своєї оцінки (комп’ютерне тестування).

Якщо протягом триместру студент отримав менш, ніж 60 балів, він повинен самостійно вивчити передбачені програмою теми, навчально-методичну літературу та скласти залік (комп’ютерне тестування).