Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
133453.docx
Скачиваний:
20
Добавлен:
26.04.2019
Размер:
334.72 Кб
Скачать

ДОНЕЦКАЯ АКАДЕМІЯ АВТОМОБИЛЬНОГО ТРАНСПОРТУ

Кафедра «Організація перевезень»

КУРСОВИЙ ПРОЕКТ

З дисципліни «Теорія міських пасажирських перевезень»

Виконав:

Студент гр. 2- 0ПУТ-11сп

Макогон.Д.В.

Зал.кн. № 07122

Перевірив:

Макарова Т.В.

ДОНЕЦЬК 2011

РЕФЕРАТ

Курсова робота: 56 сторінок, 22 таблиць, 2 рисунків, 4 джерела

Об'єктом дослідження даної курсової роботи є місто, яке відноситься до міст III групи населеності, для яких використовуються наземні види ГМПТ.

Мета курсової роботи - вирішити завдання підвищення якості транспортного обслуговування населення, а також виконати і провести всі необхідні і схематичні зображення, результуючі таблиці.

При виконанні слід закріпити пройдений теоретичний матеріал дисципліни, який міститься в пунктах курсової роботи, маючи більш практичне значення для освоєння отриманих знань. Потрібно зробити розрахунок наступних пунктів: 1. Аналіз вихідних даних; 2. Складання транспортної мережі; 3. Обсяг пересувань між транспортними районами; 4. Визначення обсягу транспортної роботи.

РУХЛИВІСТЬ, МІСТО, ПЕРЕСУВАННЯ ЦІЛЬ, ОЧІКУВАННЯ, ПІДХІД, ЗАСІБ ТРАНСПОРТНИЙ, МАРШРУТ, ЗОНА ЖИТЛОВА, НАСЕЛЕННЯ ГУСТИНА

ЗМІСТ

Кафедра «Організація перевезень» 1

ДОНЕЦЬК 2011 1

ВСТУП 5

1 АНАЛІЗ ВИХІДНИХ ДАНИХ 7

1.2 Розподіл міста на транспортні райони 8

1.3 Визначення обсягу пересувань і середньої очікуваної рухливості населення 8

2 СКЛАДАННЯ ТРАНСПОРТНОЇ МЕРЕЖІ 13

2.1 Складання графа транспортної мережі та вибір найкоротших шляхів пересувань між транспортними районами 13

2.3 Розрахунок труднощів сполучення між центрами транспортних районів 15

3 ОБСЯГ ПЕРЕСУВАННЯ МІЖ ТРАНСПОРТНИМИ РАЙОНАМИ 20

3.1 Розрахунок обсягу пересувань між транспортними районами 20

3.2 Розподіл культурно-побутових пересувань 24

3.3 Виділення транспортних пересувань 27

4 ВИЗНАЧЕННЯ ОБСЯГУ ТРАНСПОРТНОЇ РОБОТИ 33

ВИСНОВКИ 37

ПЕРЕЛІК ЛІТЕРАТУРИ 38

ДОДАТКИ 39

Додаток А 40

Додаток Б 37

Додаток В 41

Додаток Д 49

ВСТУП

Автомобільний пасажирський транспорт – важлива складова транспортної системи України. Він може розглядатися як окрема велика галузева система, маючи всі необхідні ознаки такої системи. Метою функціонування пасажирського автомобільного транспорту є задоволення потреб населення і господарства в перевезеннях пасажирів з трудовою, культурною, побутовою та іншою метою. Продукція пасажирського транспорту – це сам процес перевезення, який розглядається як корисний ефект транспортної діяльності. Таким чином продукція автомобільного пасажирського транспорту не має уречевленої форми (її не можна зберігати або нагромаджувати), але вона матеріальна за своїм змістом, так як в процесі переміщення витрачаються матеріальні кошти, використовується рухомий склад. Виходячи з визначення матеріальної сфери, вважається за доцільне відносити пасажирський автомобільний транспорт до сфери послуг, а в цілому транспорт до третинної сфери економіки.

Соціально-економічний розвиток країни, її інтеграція у світове співтовариство значною мірою залежать від розвитку транспортної системи та її елементів. Наявність розгалуженої мережі автомобільних доріг та їх технічний стан є важливими показниками цивілізованості суспільства, оскільки суттєво впливають на всі складові його життєдіяльності. На сьогодні мережа автомобільних доріг України потребує значного покращення. Майже за всіма показниками (кількісними та якісними) автошляхова мережа країни відстає від автошляхових мереж західноєвропейських країн. Через незадовільний стан частини місцевих доріг, недобудованість під’їздів з твердим покриттям, в Україні існує таке явище, як транспортна дискримінація населення. Незадовільним залишається виконання проектів щодо створення та функціонування національної мережі міжнародних транспортних коридорів. Рухомий склад автомобільного пасажирського транспорту потребує значного оновлення і раціоналізації структури парку транспортних засобів за багатьма параметрами.

Автомобільний пасажирський транспорт загального користування в цілому задовольняє потреби населення в перевезеннях. За останні роки (з 2000 року) спостерігається стабільне зростання обсягів перевезень пасажирів, проте об’єми транспортної роботи ще не досягли рівня 1995 року, а зростання відбувається переважно за рахунок перевезень у міському сполученні. Хоча кількісні показники, які відображають роботу автомобільного пасажирського транспорту поліпшуються, якісні показники залишаються на низькому рівні і не відповідають сучасним вимогам.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]