Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
111otchet_po_praktike_kazakevich.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
07.07.2019
Размер:
152.58 Кб
Скачать

ДОНЕЦЬКА АКАДЕМІЯ АВТОМОБІЛЬНОГО ТРАНСПОРТУ

Кафедра «Організація перевезень»

ЗВІТ

з технологічної практики

з організації перевезень вантажів на автомобільному транспорті

Студента групи 1-ОПУТ-08 __________________ Іванова І.І.

(підпис, дата)

Місце проходження практики _________________________

(назва підприємства)

Керівник від підприємства: _______________________ Петров В.К.

(підпис, дата, печатка підприємства)

Керівник від академії: ________________________ ас. Безгодкіна О.П.

(підпис, дата)

Донецьк – 2011

РЕФЕРАТ

Звіт: - сторінок, 2 таблиць, 11 джерел.

Об’єкт дослідження: ПП «Фортуна ЛТД-2006» м. Донецьк.

Мета дослідження – ознайомлення зі структурою підприємства. Під час проходження технологічної практики ознайомились з такими питаннями:

  • організація і управління перевезення вантажів;

  • техніко - експлуатаційними та економічними показниками роботи підприємства;

  • заходи з безпеки руху, охорону праці, техніку безпеки, охорони навколишнього середовища;

  • діючими документами, що регламентують роботу автотранспорту;

  • відділів і служб підприємства.

АВТОМОБІЛЬ, ПЕРЕВЕЗЕННЯ РУХОМИЙ СКЛАД ГРАФІК СУМІСНОЇ РОБОТИ, ЗМІННЕ ЗАВДАННЯ, ЧИСТИЙ ПРИВЕДЕНИЙ ПРИБУТОК, ІНДЕКС ДОХОДНОСТІ

ЗМІСТ

ВСТУП

1 ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА ПІДПРИЄМСТВА……...………...5

1.1Історія розвитку підприємства...……………...…………….5

1.2Види транспортно-експедиторських послуг………………

1.3Аналіз структури управління підприємством……..………..6

1.4Характеристика рухомого складу підприємства…...……....7

1.5Загальна характеристика замовників…………………...…...8

2 ХАРАКТЕРИСТИКА ОСНОВНИХ ТЕХНІКО-ЕКСПЛУАТАЦІЙНИХ І ЕКОНОМІЧНИХ ПОКАЗНИКІВ РОБОТИ РУХОМОГО СКЛАДУ……………………………………………………..……9

2.1. Аналіз техніко-експлуатаційних показників роботи рухомого складу………………………………………...………………………………...9

2.2. Аналіз економічних показників роботи підприємства…….13

3 ОРГАНІЗАЦІЙНІ ЗАХОДИ……………………………………………18

3.1 Організація передрейсового медогляду………………….….18

3.2 Види інструктажів водіїв…………………………………….18

3.3 Заходи щодо забезпечення ТБ при виконанні вантажних - розвантажувальних робіт………………………………………………………

ВИСНОВКИ

ПЕРЕЛІК ЛІТЕРАТУРИ

ДОДАТКИ

ДОДАТОК А

ДОДАТОК Б

ДОДАТОК В

ВСТУП

Економіка будь-якої держави не може ефективно функціонувати без транспорту. Він відіграє значну роль у забезпеченні потреб країни у вантажних і пасажирських перевезеннях.

Рівень розвитку транспортної системи держави – одна із найважливіших ознак її технологічного прогресу й цивілізованості. Потреба у високорозвиненій транспортній системі ще більш підсилюється при інтеграції в європейську і світову економіку, транспортна система стає базисом для ефективного входження України у світове співтовариство.

Швидкі темпи економічного розвитку країн у сукупності з інтеграційним процесом у Європі ведуть до інтенсифікації міжнародних зв'язків та зростання обсягів торгівлі і, як наслідок, – зростання потужності вантажопотоків, що сприяє розвитку транспортної галузі. Чільне місце в процесі реалізації торгових угод відводиться транспортному забезпеченню.

Для реалізації свого призначення транспорт має розвинену інфраструктуру, яка складається зі специфічних інфраструктур окремих видів транспорту. При цьому кожний вид транспорту виділяє окремі, види сполучень (магістральні, місцеві тощо), які забезпечуються відповідним рухомим складом і транспортними технологіями. У загальному випадку процес доставки вантажів і пасажирів включає в себе перевезення як з участю різних видів транспорту, так і у межах одного виду транспорту з використанням різних видів сполучення. Отже, предметом взаємодії видів транспорту є розгляд відносин, які виникають при доставці вантажів і пасажирів різними видами транспорту або різними видами сполучень у межах одного виду транспорту.

1 Загальна характеристика підприємства

1.1 Історія підприємства

ПП «Фортуна ЛТД-2006» – це транспортно-експедиційна компанія, яка створена у 2006 році і знаходиться за адресою: м.Донецьк-37, вул. Жигулевская, 12.

Підприємство активно працює на ринку міжнародних вантажоперевезень автомобільним транспортом. За минулий період були відкриті представництва в містах: Київ, Львів, Дніпропетровськ (Україна), Москва, Санкт-Петербург (Росія), Брест (Білорусь), Познань (Польща), Бонн (Німеччина).

Кваліфікований персонал, який має великий досвід роботи в області організації міжнародних перевезень, здійснює транспортування експортно-імпортних вантажів, залучаючи велике коло національних і зарубіжних перевізників. Це дозволяє швидко реагувати на запити клієнтів і організовувати доставку вантажів в мінімальні терміни з високою якістю послуг за конкурентоспроможними цінами.

Підприємство надає послуги з перевезення негабаритних, небезпечних і консолідованих вантажів, володіє інформацією про автомобільний транспорт з кузовами REF, тент, ізотерм, обсягом від 15 до 120 куб.м., що володіє ЄКМТ, TIR-carnet, страховкою CMR, ADR 1-9 класів. Географія доставки вантажів охоплює всі країни Європи, СНД, Середньої Азії та Закавказзя.

У числі клієнтів з перевезення вантажів автотранспортом у міжнародному сполученні є такі фірми: ЗАТ КФ «Київ-Конті», ЗАТ «Група «Норд», ТМ «Еліт-Кофе», ТМ «Вела», ТМ «Белла», «Фокстрот», ТОВ «Мегаполіс» (ТМ «Хортиця»), «Дніпрошина», ВАТ «Донецький металургійний завод», «Декор-сервіс», Львівський пивзавод, «БМЦ-Пак», -ВАТ «Миронівський хлібопродукт» (ТМ «Наша ряба»), ВАТ «Фірма Меблі».

1.2 Визначення термінів

Транспортно-експедиторська діяльність - підприємницька діяльність із надання транспортно-експедиторських послуг з організації та забезпечення перевезень експортних, імпортних, транзитних або інших вантажів.

Транспортно-експедиторська послуга - робота, що безпосередньо пов'язана з організацією та забезпеченням перевезень експортного, імпортного, транзитного або іншого вантажу за договором транспортного експедирування.

Експедитор (транспортний експедитор) - суб'єкт господарювання, який за дорученням клієнта та за його рахунок виконує або організовує виконання транспортно-експедиторських послуг, визначених договором транспортного експедирування.

Клієнт - споживач послуг експедитора (юридична або фізична особа), який за договором транспортного експедирування самостійно або через представника, що діє від його імені, доручає експедитору виконати чи організувати або забезпечити виконання визначених договором транспортного експедирування послуг та оплачує їх, включаючи плату експедитору.

Перевізник - юридична або фізична особа, яка взяла на себе зобов'язання і відповідальність за договором перевезення вантажу за доставку до місця призначення довіреного їй вантажу, перевезення вантажів та їх видачу (передачу) вантажоодержувачу або іншій особі, зазначеній у документі, що регулює відносини між експедитором та перевізником.

1.3 Аналіз структури управління підприємством

Під структурою управління підприємством розуміється упорядкована

сукупність взаємопов'язаних елементів, які знаходяться між собою в

сталих відношеннях, що забезпечують їх функціонування і розвиток як

єдиного цілого.

Структура управління підприємством ПП «Фортуна ЛТД-2006» представлена у вигляді схеми.

ДИРЕКТОР

ЗАСТУПНИК

ДИРЕКТОРА

ГОЛОВНИЙ

БУХГАЛТЕР

БУХГАЛТЕР

МЕНЕДЖЕРИ ПО ЛОГІСТИЦІ 10 ЧОЛОВІК

Рисунок 1.1 – Структура управління ПП «Фортуна ЛТД-2006»

Найбільш чіткою формою організаційної структури управління підприємством є лінійна система (рис. 1.1). Застосування такої організаційної структури управління доцільне для невеликих підприємств. Вона дає змогу створювати чіткі і наочні відносини між вищими інстанціями та підлеглими на підприємствах, однак застосування цієї системи призводить до значних навантажень для окремих проміжних інстанцій.

1.4 Характеристика рухомого складу підприємства

При обиранні типів і моделей, рухомого складу необхідно враховувати: вид перевезень; вид вантажу; вид тари і пакування; відстань перевезення; дорожні умови; розмір партії вантажу; спосіб виконання навантажувально-розвантажувальних робіт; швидкість доставки вантажів.

Компанія ПП «Фортуна ЛТД-2006» не має власного рухомого складу вони укладають угоди з іншими перевізниками. Тип рухомого складу дуже різноманітний, приклад деяких наведемо в таблиці 1.1.

Таблиця 1.1 – Рухомий склад, який залучається до виконання перевезень

№ з\п

Марка РС

Тип кузову

Вантажопідйомність, т

1

DAF FT 95380 XF

тягач

25

2

МАЗ-64229

15

3

Mercedes 817

металевий фургон

6

4

ЗІЛ-130

бензовоз

1. 5 Загальні характеристики замовників

ПП «Фортуна ЛТД-2006» користується попитом на зовнішньому світовому ринку та має значний список клієнтів. Далі наведемо список деяких клієнтів, які співпрацюють з даним підприємством:

ТОВ "Дискон" працює на ринку з 1994 року. Основний напрям діяльності - оптова торгівля радіоелектронними компонентами імпортного і вітчизняного виробництва, електротехнічною продукцією в масштабах України.

Компанія "Фрутекс" заснована в 2001 році. Є одним з найбільших виробників фруктових наповнювачів, начинок, добавок, для кондитерських, молочних виробів і морозива на території України.

ТОВ Повітряні системи - це енергійна компанія, працююча на ринку компресорного устаткування з 1998 року. Основним напрямом діяльності компанії є проектування, постачання, монтаж і обслуговування устаткування для сушки і зберігання зерна провідних світових виробників.

Компанія "ТД Фаворит" надає широкий спектр послуг і товарів в області систем вентиляції і кондиціонування, опалювання.

Компанія ПП «Фортуна ЛТД-2006» надає різного типу послуги хорошої якості завдяки цьому клієнтів компанії з кожним днем стає все більше. Це сприяє для розширення і впровадження нових послуг.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]