Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metod_diplom_spets-al-sti.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
25.04.2019
Размер:
236.03 Кб
Скачать

1.2 Нормативно-правові аспекти теми дослідження

Розв’язання питань окремих тем дипломних робіт тісно пов’язане з урахуванням регламентуючих норм законів, інструкцій, положень. У таких темах окремим параграфом доцільно викласти критичний огляд діючого законодавства та нормативної бази. При проведенні критичного огляду необхідно виявити ті норми, які не працюють або негативно впливають на стабілізацію фінансового стану економіки в цілому, господарських суб’єктів, фінансових установ. При цьому слід чітко визначити зміст таких норм і давати їм відповідну точну правову й економічну оцінку.

Якщо тема не передбачає глибокого розгляду законодавчих та нормативних актів, то правове регламентування щодо неї можна викласти в попередньому параграфі.

1.3 Огляд методів і методик визначення предмета дослідження та відповідних показників за питаннями, що розглядаються в дипломній роботі

При викладенні цього питання необхідно розглянути існуючі методи і методики дослідження, розрахунку відповідних показників, проаналізувати їх переваги й недоліки, обґрунтувати доцільність методик, які будуть використані в дипломній роботі. При розгляді та під час аналізу змісту методик, що використовуються в зарубіжній практиці, потрібно визначити можливість їх адаптації до умов функціонування економіки України.

Рекомендований обсяг розділу – 20– 25 сторінок.

Іі Другий розділ

Другий розділ дипломної роботи – практично-аналітичний. Він спрямований на висвітлення організації фінансової роботи на підприємстві в межах питань теми дипломної роботи. Другий розділ роботи виконується на підставі звітного, статистичного та іншого матеріалу, зібраного на базовому підприємстві під час проходження студентом переддипломної практики. Його рекомендується використовувати для проведення загального аналізу господарсько-економічної діяльності підприємства та спеціального фінансового аналізу відповідно до теми дипломної роботи. При цьому методи й напрями спеціального фінансового аналізу повинні базуватися на теоретичних концепціях, обґрунтованих у першому розділі дипломної роботи. Одержані результати аналізу мають висвітлювати як позитивні, так і негативні сторони фінансово-господарської діяльності підприємства та виявити фактори, що дозволять поліпшити стан фінансових показників, які досліджуються, і підприємства в цілому.

Орієнтовна структура другого розділу може бути наступною.

2.1 Організація фінансової діяльності на підприємстві

Висвітлення цього питання передбачає проведення якісного аналізу економічної діяльності підприємства. При його здійсненні рекомендується звернути увагу на галузь, вид діяльності, форму власності підприємства, навести його організаційну структуру, дати характеристику продукції, що виробляється, ринки збуту, навести перелік основних споживачів та постачальників, дати коротку характеристику менеджменту й маркетингу.

У цій частині роботи необхідно навести коротку характеристику найбільш важливих функцій фінансових підрозділів, показати їх інформаційні зв’язки з основними функціональними та лінійними структурами управління підприємством. Визначити місце предмета дипломного дослідження в структурі функцій фінансового управління. Розглянути основні процедури фінансового управління в межах реалізації фінансових питань предмета дипломного дослідження. Показати вплив питання, що є предметом дослідження, на результуючі показники фінансової діяльності підприємства, такі, як обсяги чистого прибутку, обсяги та ритмічність грошових надходжень й ін.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]