Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metod_diplom_spets-al-sti.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
25.04.2019
Размер:
236.03 Кб
Скачать

2.4 Інформаційне забезпечення надійності та оперативності фінансового управління підприємством

При висвітленні даного питання необхідно враховувати, що ефективність фінансового управління значною мірою визначається точністю, надійністю й оперативністю надходження потрібної фінансової інформації. У сучасних умовах діяльності підприємств найбільші обсяги фінансової інформації формуються і фіксуються в системі документів бухгалтерського фінансового та управлінського обліку.

У практичній діяльності значної кількості підприємств служби бухгалтерського обліку і фінансового управління об’єднані в одну структурну одиницю. У зв’язку із цим є доцільним у дипломній роботі розглянути питання аналітичного й синтетичного обліку операцій, які пов’язані з предметом дипломного дослідження. У межах такого розгляду потрібно дати характеристику основних рахунків і навести типові проводки з обліку операцій, пов’язаних із питанням предмета дослідження.

У дипломній роботі слід також розглянути схеми та зміст управлінського обліку, що забезпечує надійність і оперативність виконання фінансових функцій на підприємстві.

Залежно від особливостей теми дипломної роботи кількість та зміст параграфів другого розділу можуть бути іншими, ніж запропоновано даними методичними вказівками.

Рекомендований обсяг розділу – 45– 50 сторінок.

Ііі Третій розділ

Третій розділ дипломної роботи – практично-рекомендаційний. У ньому обґрунтовуються шляхи поліпшення фінансового стану підприємства на основі врахування і кількісного оцінювання визначених у другому розділі факторів та залежностей. У третьому розділі можна розглянути можливості адаптації іноземного й передового вітчизняного досвіду з проблем дипломного дослідження до умов базового підприємства. Побудова цього розділу залежить від особливостей теми та завдань дипломної роботи.

Орієнтовна структура цього розділу може бути наступною.

3.1 Визначення принципів і методичних підходів оцінювання впливу факторів та залежностей на рівень фінансових показників, які досліджуються

У другому розділі за результатами проведення як загального, так і спеціального фінансового аналізу повинні бути виявлені тенденції, фактори, залежності, котрі позитивно чи негативно впливають на рівень показників, які досліджуються, й у цілому на фінансовий стан підприємства. У цій частині дипломної роботи необхідно обґрунтувати принципи та методичні підходи кількісного врахування позитивного впливу факторів і залежностей та локалізації або ліквідації негативних тенденцій. Завершальною частиною даного розділу є обґрунтування методики дослідження впливу й оцінки тих заходів, що рекомендовані для поліпшення стану як окремих показників, так і фінансового стану підприємства в цілому.

3.2 Розрахунки можливого фінансового ефекту від упровадження рекомендованих заходів

У цій частині дипломної роботи подається перелік та обґрунтування можливих заходів, котрі пропонується впровадити в практику діяльності підприємства для поліпшення його фінансового стану. В дипломній роботі за кожним із цих заходів проводяться розрахунки можливого наступного фінансового ефекту. Наприклад, упровадження нової методики нормування оборотних коштів забезпечує зростання їх обіговості й вивільнення відповідних сум з обігу. Це буде частковий фінансовий ефект. У завершальній частині роботи необхідно виконати оцінювання впливу часткових ефектів на загальний фінансовий стан підприємства. Наприклад, дати оцінку впливу зростання обіговості оборотних коштів на обсяги чистого прибутку підприємства.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]