Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metod_diplom_spets-al-sti.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
25.04.2019
Размер:
236.03 Кб
Скачать

2 Організаційно-методичні положення щодо виконання та захисту дипломної роботи

Тема дипломної роботи вибирається дипломником із переліку тем, рекомендованих кафедрою. Тематика дипломних робіт складена й затверджена кафедрою фінансів та банківської справи. Вона охоплює широке коло питань й актуальних проблем розвитку фінансової системи України і відповідає змісту та вимогам освітньо-професійної програми підготовки фахівців за вказаною спеціальністю. Теми дипломних робіт сформовані за кількома блоками:

1 Банківська система та діяльність комерційних банків в Україні.

2 Фінанси суб’єктів господарювання й фінансовий менеджмент.

3 Страхування та страхові послуги.

4 Загальнодержавні фінанси й проблеми їх удосконалення.

Для затвердження теми студент звертається на кафедру із заявою, де вказує назву теми та об’єкт, на базі якого буде виконуватися дипломна робота.

Кафедра розглядає заяви, виключає дублювання в темах, затверджує їх і остаточно призначає керівників.

Кожному студентові-дипломнику кафедра фінансів призначає керівника дипломної роботи з числа професорів, доцентів та найбільш кваліфікованих і досвідчених викладачів кафедри. У тому випадку, коли дипломна робота має практично-прикладний характер, до керівництва її виконання можуть залучатися висококваліфіковані спеціалісти відповідної галузі. Студент отримує також консультації викладачів інших кафедр відповідно до розділів дипломної роботи. Закріплення наукових керівників затверджується на засіданні кафедри. Науковий керівник здійснює постійний контроль за роботою.

Дипломна робота виконується згідно із завданням, що затверджується завідувачем кафедри. Завдання складається студентом разом із науковим керівником за затвердженою формою у двох примірниках, з яких один видається дипломнику, а другий залишається на кафедрі.

У завданні вказується тема роботи, підприємство, термін виконання, науковий керівник і консультанти, вихідні дані, перелік питань, графічний матеріал, календарний план виконання дипломної роботи.

Кафедра контролює хід виконання дипломної роботи через проведення кафедральних перевірок, на котрих установлюється рівень готовності роботи в процентах. Перевірка здійснюється за графіком кафедри, але не рідше ніж раз на місяць. Крім того, проводиться міжкафедральна перевірка за участю викладачів інших кафедр фінансово-економічного спрямування підготовки фахівців.

Керівник надає допомогу студентові в складанні плану дипломної роботи, дає рекомендації з підбору літератури, допомагає при обробленні отриманої на практиці інформації. Керівник консультує студента, пише відзив на дипломну роботу та дає оцінку самої роботи і праці студента під час написання роботи.

За вчасність виконання роботи та її розділів відповідає студент.

Процес виконання, оформлення й захисту дипломної роботи складається з наступних етапів:

  • вибір теми дипломної роботи, визначення її мети, предмета та об’єкта дослідження;

  • попередній підбір і вивчення спеціальної економічної літератури, законодавчих, нормативних та інструктивних матеріалів;

  • складання плану дипломної роботи й календарного графіка її виконання;

  • теоретичне обґрунтування предмета дослідження з позицій макро- і мікроекономіки та сучасних фінансових теорій;

  • вивчення об’єкта дослідження, збір, аналіз фінансово-економічної і спеціальної статистичної інформації;

  • визначення факторів та оцінювання їх впливу на фінансовий стан об’єкта дослідження;

  • виконання, оформлення і подання роботи на кафедру;

  • підготовка ілюстративного матеріалу, доповіді та захист дипломної роботи на засіданні Державної екзаменаційної комісії.

Після написання дипломної роботи студент оформляє її відповідно до вимог нормоконтролю і реєструє на кафедрі. На виконану дипломну роботу науковий керівник складає відзив. Зареєстрована і затверджена дипломна робота направляється на зовнішнє рецензування. На підставі відзиву наукового керівника та зовнішньої рецензії кафедра дає дозвіл на допущення дипломної роботи до захисту на засіданні Державної екзаменаційної комісії.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]