Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
мой курсач сети ГОТОВО БЛЕАТЬ.doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
24.04.2019
Размер:
1.68 Mб
Скачать

ВиСновОк

При виконанні даного курсового проекту було спроектовано електричну мережу напругою 110/10 кВ у відповідності до завдання. По заданим навантаженням споживачів ми визначили потужності трансформаторів та підібрали відповідні марки. Також визначили активні та реактивні опори обраних трансформаторів всіх підстанцій.

Після розрахунку попереднього розподілу навантаження, обрали марки проводів повітряних ліній й перевірили правильність їх вибору. Вибрані нами перерізи задовольняють умовам за нагрівом у післяаварійному режимі, тобто, при аварійному відключенні однієї лінії, пропускна здатність тих ліній, що залишилися в роботі, дозволяє здійснити електропостачання всіх підключених до неї споживачів.

Список використаної літератури:

1. Зорін В.В., Штогрин Є.А., Буйний Р.О. Електричні мережі та системи (окремі розділи): навчальний посібник для студентів вищ. техн. навч. закл. – Ніжин: ТОВ “Видавництво “Аспект-Поліграф”, 2011. – 248 с.: іл.

2. Електричні системи і мережі. Методичні вказівки до курсового проекту для студентів за напрямом підготовки 6.050701 “Електротехніка та електротехнології”. / Укл.: Буйний Р.О., Бодунов В.М., Горбань Т.В. – Чернігів: ЧДТУ, 2009. – 94 с.

3. Методичні вказівки до лабораторних робіт з дисципліни “Електричні системи і мережі” для студентів за напрямом підготовки 6.050701 “Електротехніка та електротехнології”. / Укл.: Буйний Р.О., Бодунов В.М., Горбань Т.В. – Чернігів: ЧДТУ, 2009. - 92 с.

4. Справочник по проектированию электрических сетей. Под редакцией Д.Л. Файбисовича. – М.: Изд-во НЦ ЭНАС, 2005. – 320 с., ил.

5. Правила устройства электроустановок. – Х.: Изд-во «Форт», 2009. – 704 с.