Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Розд.5.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
23.04.2019
Размер:
4.82 Mб
Скачать

5. Техніка безпеки при експлуатації вибивного обладнання

Температура виливків, що сходять з конвеєра, повинна бути не вище 700оС. Усі ділянки вибивання варто обладнати місцевої пилогазовідсасуючої вентиляцією, причому решітки площею більш 3 м2 повинні мати суцільний кожух - укриття з відсосом. Обсяг повітря, що відсмоктується, повинний складати 1500 м3/год на 1 м2 площі решіток. Забороняється вибивщикам знаходитися і допускати присутність інших облич на полотнині працюючої вибивних решіток.

Включення в роботу решіток, що вибивають, із суцільним кожухом повинне бути зблокировано з закриттям цього кожуха. Для зниження шуму внутрішні поверхні кожухів облицьовують звуковбирними матеріалами, що легко очищаються від бруду. Ділянки вибивання необхідно оснащувати механізмами для установки і видалення опок, а також виливків. Вібровозбудители решіток, що вибивають, повинні бути закриті кожухом. Дебаланси варто надійно закріплювати на валу вібратора.

Вібраційні установки для вибивання стрижнів обладнаються місцевими вентиляційними відсосами: верхньобоковим і відсосом униз під решітки. Обсяг повітря, що відсмоктується, варто приймати з розрахунку 4000 м3/год на 1 м ширини парасоля і 4000 м3/год на 1 м ширини решіток.

Ділянки автоматичного вибивання виливків з опок необхідно укладати у вентиляційне укриття. Обсяг повітря, що видаляється від укриття, варто приймати з розрахунку 1000 м3/год на 1 м суміші, що вибивається.

У гідроочисних камерах забороняється застосування відкритих робочих прийомів. Місце оператора під час роботи повинне знаходитися поза камерою.

Гідравлічні камери варто обладнати місцевим відсосом з верхньої частини камери з обсягом відсосу не менш 5000 м3/год на камеру. Двері камер необхідно блокувати з роботою гідромонітора (при відкритих дверях гідромонітор виключається).

Труби і шланги з металевої оплеткої для подачі води високого тиску до гідромоніторів необхідно розташовувати ізольоване від обслуговуючого персоналу і приєднувати до гідромоніторів тільки з внутрішньої сторони камери. Гідромонітор варто встановлювати в кульовій опорі чи підвішувати і передбачати амортизатор віддачі.

При експлуатації установок для вибивання стрижнів з виливків за допомогою електрогідроефекту, крім виконання норм і правил експлуатації електроустановок, необхідне дотримання наступних положень.

Технологічну частину ЕГУ, що складається з ванни для вибивання стрижнів і коммутіруючого апарата, захищають таким чином, щоб обмежити проникнення в навколишнє приміщення шуму, вібрації, електромагнітних випромінювань, озону, оксидів азоту й ін.

Якщо машини не екрановані, у приміщенні варто передбачати сітку, що екранує.

У приміщенні технологічної частини повинна бути встановлена електромагнітне блокування, що з'єднує висновки конденсаторів між собою і з землею через розрядні опори при відключенні чи установок відкриванні дверей у приміщення технологічної частини.

Розрядний опір варто розраховувати на розряд цілком зарядженої батареї конденсаторів. Двері, що ведуть у приміщення технологічної частини, обладнають електромагнітним замком чи дверним вимикачем, зблокованим з електромагнітним блокуванням.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]