Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
informatika_ekzamen.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
18.04.2019
Размер:
332.29 Кб
Скачать

31. Використання буферу проміжного обміну, текстових та графічних редакторів для друкування інформації, що розташована на екрані ком*ютера.

Бу́фер обміну— проміжне сховище даних, що надається програмним забезпеченням і призначається для переносу або копіювання між застосунками або частинами одного застосунка.

  • Гарячі клавіші: Скопіювати виділені об'єкти в буфер обміну:   Ctrl  +  C  або   Ctrl  +  Ins .

  • Вирізати виділені об'єкти в буфер обміну (для переміщення):   Ctrl  +  X  або   ⇧ Shift  +  Del .

  • Вставити з буфера обміну:   Ctrl  +  V  або   ⇧ Shift  +  Ins .

2 спосіб за допомогою миші: потрібно щоб на екрані були місця звідки будемо копіювати(переміщати) і куди, результат залежить від типу обєкту та вибраного місця: якщо переміщати в папку, яка знаходиться на тому ж диску, то буде переміщення, на іншому – копіювання, щоб перемістити файл при копіюванні ,утримувати <Shift>, а скопіювати при переміщенні - <Ctrl>..

32. Алгоритм: поняття, основні властивості, методи зображення, типи структур.

Алгоритм – організована сукупність дій, необхідних для розв*язання поставленої задачі.

Алгоритм повинен мати такі властивості:

  • Дискретність – процес розв*язку розбивається на кроки. Кожен крок – це одна дія або підпорядкований алгоритм. Таким чином полегшується процес знайдення помилок і редагування алгоритму.

  • Визначеність (точність) – кожен крок алгоритму має бути однозначно описаною дією і не містити двозначностей.

  • Зрозумілість – усі дії, включені до алгоритму мають бути в межах компетенції виконавця алгоритму.

  • Універсальність (масовість) – алгоритм має виконуватися за будь-яких значень вхідних даних та початкових умов.

  • Скінченність – алгоритм має бути реалізований за кінцеве число кроків і повинен користуватися кінцевим набором вхідних значень.

  • Результативність – алгоритм має привести до отримання результату.

Для візуального зображення алгоритмів найчастіше використовують блок-схеми, де кожний крок алгоритму представлений спеціальним блоком, який умовно показує дію, яку треба виконати. Сама дія записується всередині блоку.

Розрізняють три базові алгоритмічні структури:

-лінійна структура – використовується в алгоритмах, де одна дія виконується слідом за іншою послідовно в порядку розташування блоків, і при цьому жодна з дій не пропускається і не повторюється.

- розгалужена структура – передбачає вибір виконання дії залежно від виконання певної умови, при цьому деякі дії можуть не виконуватися взагалі. Умова можу бути проста і складна.

- циклічна структура – використовується за необхідності повторень деяких дій (блоків). Перед кожним повторенням( циклом) змінюється значення

33. Методи адресації комірок в електронних таблицях.

Адреси комірок можуть бути абсолютними або відносними.Відносні адреси використовуються у разі,коли під час копіювання або переміщення формули адреси в ній мають замінювати свої значення відносно нового положення формули у таблиці,а абсолютні адреси- у разі,коли під час копіювання або переміщення формули адреси в ній не мають змінювати вої значення відносно нового положення формули у таблиці,а посилатися на зафіксовані дані.

Адреси комірок можна вводити з клавіатури або вибирати мишкою-тоді адреса вибраної комірки запишеться в текст формули автоматично.Якщо після набору адреси натиснути на клавішу F4,то адреса буде зафіксована:перд іменем стовпчика і перед номером рядка з’явиться символ $,що означає абсолютну адресу.Для скасування абсолютної адреси натискається F4 стільки разів,доки знаки $ не зникнуть.Після набору усієї формули треба натиснути ентер.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]