Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
informatika_ekzamen.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
18.04.2019
Размер:
332.29 Кб
Скачать

2. Оплата за допомогою WebMoney, Яндекс. Гроші й подібні платіжні системи.

Достоїнства: за допомогою таких систем можна оплатити практично будь-які товари або послуги в Інтернет, мати власний рахунок (так званий гаманець), на який можна зараховувати або знімати гроші. 

Недоліки: дані системи не особливо поширені в Україні, складності введення грошей у систему (потрібно покласти спочатку реальні гроші на електронний гаманець). 

3. Окремо хотілося б згадати платіжну систему liqpay, що була створена ПриватБанком. Вона дозволяє переказувати гроші з картки на віртуальний рахунок, при цьому прив’язка йде до номера мобільного телефону. 

Плюси системи: можна переказати гроші іншій людині, знаючи лише номер її мобільного, невелика комісія, швидкість переказу коштів, можна переказувати гроші з картки на картку й з одного телефону на інший або із системи на банківський рахунок. Також гроші з Liqpay можна зняти в будь-якому банкоматі ПриватБанку. 

4. Оплата через смс.

Плюс: зручність. Недоліки: більша комісія, можливі випадки шахрайства (коли списується більша сума, ніж була заявлена на оплату). 

26. Поняття гіпертекста. Структура web – сторінки мовою html. Порядок створення та використання web-сторінок та web – сайтів.

Гіпертекст — текст для перегляду на комп'ютері, який містить зв'язки з іншими документами («гіперзв'язки» чи «гіперпосилання»); читач має змогу перейти до пов'язаних документів безпосередньо з вихідного (первинного) тексту, активізувавши посилання. Найпопулярнішим зразком гіпертексту є World Wide Web, у якому веб-оглядач переміщує користувача з одного документу на інший, щойно той натисне на гіперпосилання.

Структура web-сторінки має бути такою. Найперше, документ повинен бути відмічений, як документ у форматі HTML, для цього вын повинен починатися тегом <HTML> і закінчуватися тегом </HTML>. Документ складається із заголовка (HEAD) і власне документа (BODY).

Порядок створення та використання. Для початку текст Web-сторінки вводять в блокноті і зберігають файл із розширенням HTML. Далі відкриваємо цей файл за допомогою Internet Explorer.

27. Основні можливості та теги мови html. Приклад.

Основні теги. <HTML> , </HTML> - повідомляє браузеру, що далі слідує текст, який слід інтерпретувати як HTML документ.

<HEAD> , </HEAD> - виділяють заголовок документа, в якому міститься службова інформація.

<TITLE> ... </TITLE> - виділяють назву сторінки, яка відображається в заголовку вікна браузера|.

<BODY>, </BODY> - виділяють основну частину – “тіло” – web-сторінки.

Інші теги. <Hn>…</Hn> – тег керує розміром символів в заголовках (1≤n≤6).

<BR> – обриває рядок і починає новий.

<B>…</B> – виділення напівжирним шрифтом.

<I>…</I> – виділення курсивом.

<SUB>…</SUB> – нижні індекси.

<SUP>…</SUP> – верхні індекси.

<S>…</S> – закреслений текст

<U>…</U> – підкреслений текст

<P> текст</P> - тег абзаца.

<UL>…</UL> - маркований список.

<OL>…</OL> - нумерований список.

Приклад найпростішої Web-сторінки.

<HTML>

<HEAD>

<TITLE>

</TITLE>

</HEAD>

<BODY>

</BODY>

</HTML>

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]