Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
informatika_ekzamen.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
18.04.2019
Размер:
332.29 Кб
Скачать

28. Поняття про структуровані документи. Створення та робота зі структурованими документами в текстових процесорах (на прикладі ms Word). Шаблони.

Для швидкого створення документів використовують шаблони і майстри.

Шаблони — файли, які містять структуру закінчених документів й інструменти для їх створення.

Майстри - програми, які формулюють запитання і з допомогою відповідей користувача крок за кроком створюють необхідні об'єкти.

 Існує кілька способів створення нових документів:

  • порожнього документа: виконати команди Создать;

  • на основі існуючого на жорсткому диску шаблону або шаблону з Internet - в результаті з'явиться новий текстовий документ з набором відповідних полів, в які вводяться нові значення.

Робота зі структурованими документами:

Шаблони.Для створення файлу на основі шаблону необхідно відкрити документ Word. Файл-Создать-Шаблоны на моем компьютере.

Зноски. Вставка-Ссілка-Сноска

Буквіца. Формат-Буквица.

Гіперпосилання. Вставка-Гиперссылка-задати адресу файлу.

Колонтитули. Вид-Колонтитулы.

Вставка надпису. Вставка-Надпись.

Створення виразів за допомогою редактора формул. Вставка-Объект-MS EQUATION/

Створення схем відбувається за допомогою панелі інструментів. Вид-Панель инструментов-Рисование.

Створення діаграм. Виділити частину таблиці для діаграми Вставка-Объект-MS Graph

29. Створення змісту документа у середовищі ms Word.

Для створення змісту тексту необхідно в тексті задати заголовки відповідного рівня. Для створення заголовків : виділити текст, який треба задати як заголовок, Формат-Стили форматирования-Заголовок1(2,3…). Для створення змісту тексту: Вставка-Ссылка-Оглавление указателей-Оглавление.

30. Організація обміну даними між документами ms Office.

При копіюванні даних між Microsoft Excel і іншими програмами Office чи програмами, що підтримують механізм OLE, їх можна копіювати або як зв'язаний об'єкт, або як упроваджений об'єкт.

Зв'язування об'єктів використовується, якщо необхідно, щоб при зміні даних у вихідному файлі дані в іншому файлі теж змінювалися. Для підтримки зв'язку з вихідними даними вихідний файл повинний залишатися відкритим на комп'ютері чи в мережі. Упроваджені об'єкти використовуються, якщо надалі буде використовуватися кінцевий файл, розташований на іншому комп'ютері, чи якщо при зміні вихідних даних зміна цих даних, скопійованих у кінцевий файл на іншому комп'ютері, небажано. Упроваджений об'єкт стає частиною кінцевого файлу і тим самим збільшує його обсяг. Можна також уставляти об'єкти, створені в інших програмах, що підтримують механізм OLE, чи можна запускати програми і створювати нові об'єкти, працюючи в Microsoft Excel.

Існує два методи обміну даними між документами MS Office:

  • Ctrl+C, Ctrl+V. У даному випадку ми вставляємо лише об*єкт.

  • Другий метод дозволяє вставити не сам об*єкт, а посилання на нього. Тоді всі зміни, що будуть відбуватися в початковому документі, відображатимуться у пов*язаному. Ctrl+C, потім відкриваємо документ, куди потрібна вставити, Правка-Специальная вставка-Вставить связь.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]