Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
navchalna_praktika_Vstup_do_fahu_programa.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
15.04.2019
Размер:
109.06 Кб
Скачать

Зміст практики

Студенти в процесі проходження навчальної практики знайомляться з організаційною структурою, особливостями функціонування та нормативно-правовою базою організації, де проводиться практика, які відображаються у формах меті, засобах, методах організації діяльності, професійних цінностях, традиціях тощо.

Практика проводиться в декілька етапів.

На першому етапі для студентів професійного спрямування “Логістика” здійснюється спрощене узагальнення теоретико-методологічних основ концепцій логістики в контексті системного бачення наскрізного управління матеріальними та супроводжуючими їх інформаційними і фінансовими потоками, використання логістичного підходу в управлінні потоками в сферах виробництва та обігу, інтеграції різних видів діяльності та координації діяльності різних функціональних підрозділів фірми або міжфірмової взаємодії з метою мінімізації загальних витрат та підвищення системної ефективності.

На цьому ж етапі для студентів професійного спрямування “Менеджмент організацій” здійснюється спрощене узагальнення теоретико-методологічних основ концепцій логістики в контексті системного бачення концепції менеджменту організацій в контексті системного підходу до поняття організації, розуміння організаційної структури, основних функцій, діючої системи управління підприємством і збутом товарів, організації рекламно-інформаційної діяльності тощо.

На другому етапі відбувається вивчення структури закладу (ів), де проводиться практика, його мети і основних завдань, організаційних засад діяльності, нормативно-правової документації, на якій ґрунтується його діяльність.

На третьому етапі студент-практикант повинен зосередитися на вивченні основних функцій, професійних вимог до менеджера-логіста чи іншого функціонального менеджера – працівника підприємства (в), де проводиться практика, знань, умінь, професійних функцій, особистісних характеристик, а також вимог до культурного та етичного рівня працівника. Для цього окрім ознайомлення з професійною діяльністю менеджера на практиці, студенти знайомляться з типовими посадовими інструкціями для посад адміністративного та логістичного фахового спрямування. Для розширення уявлень студентів про багатоплановість професій галузі менеджменту та адміністрування та широти вимог до професійних та особистісних якостей, що висуваються до менеджера, студентам пропонується опрацювання автобіографічної книги відомого менеджера Лі Якокки “Кар’єра менеджера” з подальшим обговоренням та написанням творчого есе.

На четвертому етапі відбувається самостійна робота студентів під час реалізації того чи іншого конкретного завдання.

Для студентів напряму підготовки “Менеджмент” професійного спрямування “ Логістика” планується виконання таких індивідуальних завдань з практики:

  1. Написання реферату за напрямом “Історія розвитку та сучасні концепції логістики”.

  2. Аналіз бібліотечних ресурсів, Інтернет-джерел та формування особистого фонду навчальної літератури за фахом.

  3. Складання глосарію основного понятійного апарату “Логістики” (30 термінів).

  4. Самостійне опрацювання та складання конспекту за темою “Поняття транспорту та його ключові аспекти. Види та категорії транспорту. Транспортні термінали та логістичні посередники. Особливості їх функціонування”.

  5. Аналіз міжнародних правил перевезень Інкотермс 2000 та складання узагальнюючої таблиці за пунктами: історія виникнення Інкотермс, мета та завдання, основні терміни, структура Інкотермс, особливості застосування при укладанні договорів купівлі-продажу.

Для студентів напряму підготовки “Менеджмент” професійного спрямування “Менеджмент організацій” планується виконання таких індивідуальних завдань з практики:

  1. Написання реферату за напрямом “Історія розвитку та сучасні концепції менеджменту організацій”.

  2. Аналіз бібліотечних ресурсів, Інтернет-джерел та формування особистого фонду навчальної літератури за фахом.

  3. Складання глосарію основного понятійного апарату “Менеджменту” (30 термінів).

  4. Складання характеристики –презентації підприємства, на яке була здійснена ознайомча екскурсія.

  5. Характеристика основних функцій, видів менеджменту та стилів управління. На п’ятому, заключному, етапі студенти підводять підсумки проходження практики з обов’язковим написанням письмового звіту практики.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]