Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ответы by APPLE and MEL.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
20.12.2018
Размер:
456.7 Кб
Скачать

Вопрос 3.

Опір - параметр пасивний і в процесі вимірювання обов'язково перетворюється на активну електричнувеличину, значення якої потім вимірюється. При цьому важливо подбати про те, щоб отримана активна електричнавеличина правильно відображала тільки вимірюється опір і не містила зайвої інформації, яка сприймається як похибкавимірювання. Розглянемо з цієї точки зору особливостівимірювання малих і великих опорів. При вимірюванні малих опорів, наприклад обмотоктрансформаторів або коротких проводів, через опірпропускається струм, а який виник на цьому опорі напругавимірюється. Короткий провідник підключається до джереластруму за допомогою двох з'єднувальних провідників з власним опором. У місцях з'єднання цих провідників з вимірюваним опором утворюються перехідні опору контактів.

Білет №10

Вопрос 1. Відмінювання числівників.

Сполучення числівників з іменниками в називному відмінку

Числівник один узгоджується з іменником у роді й відмінку. У формі множини він уживається тільки з іменниками, що не мають форм однини (одні двері).

З числівникам два, три, чотири іменники вживаються у формі називного відмінка множини з наголосом родового відмінка однини (два батьки, два дуби).

Іменники з суфіксом –ин, який зникає у формах множини, та іменник чоловік (тільки у значенні лічильного слова) з числівниками два, три, чотири вживаються у формах родового відмінка однини (три чоловіка, два громадянина, два вірменина).

У складних числівників керування іменником переважно здійснює останнє слово. Тому, коли складений кількісний числівник закінчується словом один, він вимагає від залежного іменника форми називного одниниколи до складених числівників входить числівники два, три, чотири, вони вимагають від залежного іменника форми називного відмінка множини з наголосом родового однини.

З усіма іншими кількісними числівниками, якщо останнім їхнім компонентом не є

числівник один, два, три, чотири, іменники вживаються у формі родового відмінка множини.

Збірні числівники, за винятком числівника обидва, обидві, вимагають від іменників родового відмінка множини. З числівником обидва , обидві іменники вживаються в тій самій формі, що і з числівником два.

З неозначено-кількісними числівниками кілька, декілька, кільканадцять,

кількадесят, стонадцять іменники вживаються у формі родового відмінка множини. Числівники мало, чимало, багато, небагато можуть сполучатися з іменниками в родовому однини, коли ці іменники називають об’єкти, що не піддаються лічбі. Дробові числівники вимагають від іменника родового відмінка однини. У мішаному дробу іменником керує дробова частина, коли вона приєднується сполучником і. Коли дробову частину приєднує прийменник з, керований іменником залежить від числівника, що виражає цілу частину змішаного дробу: чотири з половиною місяці, чотири і одна друга місяці.

Вопрос 2. Абревіатури, графічні скорочення.

Розрізняють декілька типів графічних скорочень:

- крапкові: ст., див.

- дефісні: б-ка, ін-т

- дробові: р/р, а/с

- нульові (курсивні) – на позначення фізичних, метричних величин, валют та ін. Стоять

лише після цифрових назв: 2 хв, 47 кг.