Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ответы by APPLE and MEL.doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
20.12.2018
Размер:
456.7 Кб
Скачать
  1. Зробити переклад тексту фахового змісту.

Найбільш простим з електромеханічних частотомеров є електромагнітний резонансний (вібраційний) частотомір. Напруга вимірюваної частоти підводиться до обмотки електромагніту. У поле електромагніту розташовуються сталеві пластинки, один кінець яких закріплений нерухомо. Вільний кінець загнутий і пофарбований яскравою фарбою. Кожна пластина має певною частотою власних коливань. Під дією електромагнітного поля і сил пружності пластини здійснюють коливальні рухи. З найбільшою амплітудою коливається платівка, частота власних коливань якої відповідає подвоєною частотою поданого напруги. Межі виміру по частоті таких частотомеров невеликі, наприклад 45-55 або 450-550 Гц. Відносна похибка вимірювання частоти 1,0-2,5%.

Електрична схема електродинамічного частотоміра на основі логометріческого механізму і векторна діаграма струмів наведена на рисунку. Рамки рухомої частини частотоміра скріплені між собою під кутом 90 °.

Білет №24

  1. Правопис складних прикметників.

Прикметник називає ознаку, якість або властивість предмету, явища, істоти. За значенням прикметники поділяються на якісні, відносні і присвійні.

-ь(о)верхньоволзький , давньоукраїнський , середньовіччя ,синьоокий , білокрівці , важкоатлет , західносибірська ,південноукраїнський ,північнокримський.

- о західноказахстанський , легкокрилий , сліпоглухонімий , Східнокитайським , південноафриканський (але Південно -Африканська Республіка ), чорнозем

  1. Резюме, його реквізити.

Резюме - це документ , у якому коротко викладаються особисті , освітні та професійні відомості про особу .

Реквізити :

1. Назва виду документа ;

2. Текст , що містить таку інформацію :

- домашня адреса , телефон ;

- прізвище , ім'я по батькові ;

- мета написання документа ;

- особисті дані (дата народження , сімейний стан ; національність (якщо потрібно );

- відомості про освіту (повне найменування всіх навчальних закладів , у яких довелося вчитися ;ступінь володіння іноземними мовами (при потребі );

- відомості про професійний досвід (яку посаду обіймає зараз ), попередні посади , із зазначенням стажу роботи );

- відомості про публікації (якщо потрібно );

- інша інформація , на вимогу роботодавця .

3. Дата (при потребі );

4. Підпис (при потребі ).

Кожне нове повідомлення пишеться з абзацу . Як правило , цей документ надсилається до установи , яка оголосила вакансії .

  1. Зробити переклад тексту фахового змісту.

Магнітні вимірювання доповнюють електричні. За допомогою магнітних вимірів вирішується ряд завдань, до яких відносяться дослідження різного роду електромагнітних механізмів, апаратів і машин для виявлення розподілу магнітних потоків і МДС, контроль якості магнітних матеріалів та виробів з них у виробничих умовах, випробування постійних магнітів і електромагнітів та вимірювання полів, створюваних ними , дослідження магнітного поля Землі, вивчення фізичних властивостей матеріалів за їх магнітним характеристикам.

У більшості випадків при визначенні характеристиці магнітних полів і матеріалів магнітні величини розраховують за отриманими експериментально значень електричних величин або електричних параметрів.

Магнітні характеристики прийнято розділяти на статичні і динамічні.

Білет№ 25