Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Rozdil_3.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
19.12.2018
Размер:
452.1 Кб
Скачать

Висновки

Підприємство ПрАТ «Золотий каравай» спеціалізується на виробництві хліба і хлібобулочних виробів та кондитерських виробів, дієтичних виробів та іншої продукції та їх реалізацією.

Випускає спеціальну дієтичну продукцію для хворих на цукровий діабет з пониженим вмістом вуглеводів. Урізноманітнює кондитерські вироби, що дає змогу розширенню ПрАТ «Золотий каравай», тобто відкриттю нових магазинів у інших районах, таких як Черняхівський, Любарський райони , поступово виходить на ринок м. Києва та районів Київської області.

Товариство в 2008 році працює прибутково за рахунок покращення якості випускаємої продукції і більшому попиту серед населення, що збільшує прибуток підприємства. Задовольняє вибагливіших вимоги споживачів до продукції заводів.

Аналіз показників стану ПрАТ «Золотий каравай» відображає відносну фінансову стійкість, ліквідність підприємства та вірогідність його безперервного функціонування, більших оплат податків і перспективного розвитку. Розвитку в плані розширення виробництва і надання додаткових робочих місць , що дає можливість підвищити статус людей в грошовому вимірнику.

Для стабілізації конкурентного положення підприємства на ринку, слід приділяти увагу вдосконалення управління фінансовим потенціалом через мінімізації економічних ризиків. Одними із основних способів мінімізації ризику при управління фінансовим потенціалом підприємства є створення запасів і резервів.

Також важливо зазначити, що фінансова стійкість підприємства

дозволяє вводити нові нововведення.

Основними параметрами визначення економічної стійкості підприємства є поріг беззбитковості і показники економічної стійкості.

Точка беззбитковості характеризує обсяг реалізації продукції за якого прибуток підприємства дорівнює нулю, тобто виручка від реалізації продукції відповідає валовим затратам на її виробництво та реалізацію. Точку беззбитковості називають також точкою «порогового» прибутку чи точкою рівноваги. Розглядуваний метод побудований на тезі, що із збільшенням обсягів реалізації величина умовно постійних витрат на одиницю продукції зменшується.

Позитивна різниця між фактичним чистим доходом від реалізації та доходом від реалізації, що відповідає точці беззбитковості, називається зоною безпеки. На зазначену різницю підприємство може знизити обсяги реалізації або підвищити рівень затрат без загрози зазнати збитків. Підкреслимо, що кожне підприємство повинно прагнути розширити зону безпеки, оскільки чим вона менша, тим більшим є ризик одержання збитків.

На основі розрахунку точки беззбитковості можна дійти висновків щодо доцільності виробництва тих чи інших видів продукції, мінімальних цін або обсягів реалізації, які забезпечують беззбиткову діяльність. Проаналізувавши точку беззбитковості, можна визначити, наскільки успішно підприємство працює (у разі його прибутковості) і наскільки глибокою є криза (у разі збитковості). На підставі відповідних висновків розробляються рекомендації щодо шляхів зменшення збитковості та збільшення прибутковості операційної діяльності підприємства.

23

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]