Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Якости.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
17.12.2018
Размер:
102.7 Кб
Скачать
  1. Спеціалізоване тестування.

Спеціалізоване тестування - цей термін використовується для позначення тестування програмного забезпечення, при якому саме тестування проводиться без планування і документації. Спеціалізоване тестування є неформальним методом тестування. Як такий, цей метод був підданий критиці, оскільки він не структурований і, отже, дефекти, виявлені за допомогою цього методу може бути важче відтворити (оскільки не існує жодних баг-репортів). Тим не менш, сильною стороною спеціального тестування є те, що критичні дефекти можуть бути виявлені дуже швидко. Фактично, таке тестування здійснюється з доллю імпровізації: тестер намагається знайти помилки за допомогою інших засобів, які, здається йому доречними.

  1. Критерії завершення тестування.

Об'єктивні критерії завершення тестування ґрунтуються на кількісних вимірах. Існуючі підходи до формування кількісних критеріїв можна розділити на чотири категорії:

  • критерії, базовані на метриках покриття;

  • критерії, базовані на серйозності дефектів;

  • критерії, базовані на оцінках інтенсивності відмов та надійності;

  • критерії оптимізації вартості, часу тестування та надійності.

У першому підході критерії встановлюються визначенням допустимих граничних значень метрик покриття (вимог, функцій, коду). Згідно з метриками покриття ці критерії підрозділяють на структурні та функціональні. Тестування припиняють при досягненні встановлених граничних значень. Ці критерії є індикатором повноти виконаного тестування, але не враховують час, витрачений на тестування.

Критерії другої категорії базуються на розподілі виявлених дефектів за ступенем серйозності та встановленні граничних значень кількості усунутих дефектів з урахуванням їхньої серйозності. Згідно з цим підходом тестування припиняють, якщо усунені всі найбільш серйозні дефекти і визначена кількість дефектів інших типів серйозності. Ці критерії відбивають не сам процес тестування (виявлення дефектів), а процес усунення дефектів розробником. Вони не враховують час, витрачений на тестування та усунення дефектів.

В критеріях третьої категорії, базованих на оцінках інтенсивності відмов та надійності, тестування продовжують до тих пір, поки не будуть досягнуті встановлені граничні значення метрик надійності (інтенсивність відмов, середній час функціонування без відмови, або ймовірність безвідмовної роботи). Ці критерії не враховують наслідки відмов для користувача, а лише їх ймовірність [30].

41. Планування тестування.

  • Планування тестування:

    • Цільове налаштування на основі перспектив та очікувань клієнтів по якості

    • Загальна стратегія на онові характеристик продукту/оточення

  • Підготовка тестування:

    • Підготовка тестових випадків та наборів– зазвичай на основі формальних моделей

Підготовка процедури випробувань

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]