Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
м і ткм.docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
17.12.2018
Размер:
40.31 Кб
Скачать

49. Операція, установка, перехід, робочий хід при обробітку металів різанням.

Операцією називають закінчену частину технологічного процесу обробки заготовки, яка виконується на одному робочому місці безперервно.

Установка це частина операції, що виконується при одному незмінному закріпленні оброблювальної заготовки.

Перехід – закінчена частина технології операції, яка характеризується постійністю оброблюваної поверхні, інструментом і режимами роботи верстата.

Прохід – це закінчена частина переходу, яка складається з одноразового переміщення інструменту в напрямку подачі.

50. Технологія газового зварювання і різання металу

Газовим зварюванням називається процес одержання нероз’ємних з’єднань в результаті розплавлення країв з’єднувальних деталей теплової реакції згорання суміші горючого газу з киснем. Для газового зварювання потрібно:

  • Гази: кисень і горючі гази (ацетилен пропан-бутан, водень, природні гази).

  • Зварювальний дріт для зварювання і наплавлення.

  • Обладнання і апаратура: кисневі балони, редуктори ацетиленові генератори або балони.

  • Зварювальні, наплавлю вальні, гартувальні і другі пальники з набором наконечників для нагрівання металів різної товщини.

  • Флюси, зварювальні порошки.

51. Продуктивність праці при обробітку матеріалу на верстатах. Для продуктивності обробки потрібно вибрати оптимальний режим при мех.. обробці в залежності від точності обробки деталей і величини допоміжного часу. Величину подачі в залежності від діаметру деталі і шорсткості поверхні, швидкості різанні, переміщення оброблювальної деталі відносно різця в напрямку головного руху машинного часу, час який витрачається на безпосередню зміну стану заготівки (форми різця). Технічна норма – це час для виконання даної операції при наявності певних організаційно-технічних умов та з врахуванням передового досвіду (при чорновому точінні подача вибирається максимальна, глибина максимальна і швидкість подачі мінімальна.)

52. Суть і призначення шліфування.

Шліфування – це обробіток за допомогою абразивних інструментів які складаються з абразивних матеріалів.

Суть шліфування полягає в підвищені шорсткості. Обробку можна здійснювати за допомогою шліф. Кругів, сегментами, брусами, шкурками, пастами.

53. Способи газового зварювання.

Розрізняють ліве і праве способи зварювання. При лівому зварюванні пальник переміщується з права на ліво, а при правому навпаки. При лівому способі полум’я спрямоване на не зварювальну частину шва для більш рівномірного прогріву кромок і кращого перемішування металу зварювальної ванни, при правому зварюванні для нагрівання у зварювальній ванні більш інтенсивне, у зварювальну ванну вводиться більше тепла, ядро полум’я можна наблизити до поверхні ванни.

54. Класифікація і умовні позначення металорізальних верстатів.

Верстати класифікуються за призначенням, конструктивні особливості, точність, габарити, автоматизація за призначення верстати поділяються на групи від 0-9, а групи поділяються на типи від 0-9. За степенем точності верстати поділяються на класи нормальна точність (Н), підвищена (П), високої (В), особливо високої (А), особливо точні (С). За габаритами легкі (1м.) середні (10 м.) і важкі більше (10м.).

55. Призначення, маркування абразивного інструмента шліфувальних кругів.

Абразивний інструмент – називається шліфувальний і різальний інструмент робоча частина якого містить шліфувальні частини абразивного матеріалу. Розрізняють алмазні, карбідокремнієві.

  1. Природні ( подрібненні мінерали, відносять алмази, крейда, пемза, наждак).

  2. Штучні (одержанні в промисловості хім. шляхом, сюди відносять електрокорунд, карбід).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]