Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
м і ткм.docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
17.12.2018
Размер:
40.31 Кб
Скачать

43.Сили різання і потуж. Що затрачаються при точінні

Силу , що дає в площині різання у напрямку головного руху назив. дотичною або силою різання.

44.Фрезерув зубів методом коп..Дисковими і пальцевим фрезами.

Дискова модульна фреза призначена для нарізання зубчастих коліс великих модулів,основними параметрами є :діаметр фрези,діаметр оправки(отвір),число зубів .

Пальцева модульна фреза використовується для нарізання циліндричних,прямозубих, косозубих зубчастих коліс. Ця модульна фреза закріплена на оправці за допомогою різьбового отвору.Виготовлення таких фрез дуже складне і потрибує контролю і використання спеціального косого затилювання.

45. Матеріали, обладнання, пристрої для газового зварювання і різання металів.

Газовим зварюванням називається процес одержання нероз’ємних з’єднань в результаті розплавлення країв з’єднувальних деталей теплової реакції згорання суміші горючого газу з киснем. Для газового зварювання потрібно:

  • Гази: кисень і горючі гази (ацетилен пропан-бутан, водень, природні гази).

  • Зварювальний дріт для зварювання і наплавлення.

  • Обладнання і апаратура: кисневі балони, редуктори ацетиленові генератори або балони.

  • Зварювальні, наплавлю вальні, гартувальні і другі пальники з набором наконечників для нагрівання металів різної товщини.

  • Флюси, зварювальні порошки.

46. Вплив фікторів на швидкість різання,при оброб.Деталей на металорізальних верстатах.

Швидкість різання це один з основних факторів які визначають продуктивність обробки на неї впливають матеріали різальної частини інструмента , вид обробки ,обробляючий матеріал подача і матеріал різання,мастильно охолоджуюча речовина.

47.Вид і склад ацетелено-кисневого полум’я

ацетелено-киснева суміш здатна вибухати при наявності в ній від 2,8-93% ацетилену тому потрібно обов’язково дотримуватись правил експлуатації газового обладнання,ацетилен одержують 3 способами: розклад карбіду кальцію водою, термо окислювальним піролізом нагрітого природного газу в суміші кисню, розклад різних вуглеводів (нафти гасу) електричною дугою.

48. Методика призначення режиму різання при точінні.

Режим різання при точінні характеризується глибиною різання t, подачею s і швидкістю V.

t – це величина врізання різця в заготовку за один прохід.

При чорновому точінні глибина різання повинна бути максимальною, щоб забезпечити зменшення металу за один прохід 1-5 мм., а при чистовому від 0.1 -1 мм.

Подача S – це величина переміщення різця за один оберт заготовки. Подача вимірюється в мм/об. При точінні розрізняють поздовжню подачу – вздовж вісі оброблювальної заготовки, поперечні, перпендикулярно до вісі оброблювальної заготовки (торцювання) і похилу подачу під кутом до вісі обертання. Величину подачі вибирають в залежності від діаметра деталі і шорсткості поверхні.

Швидкість різання V – це лінійна швидкість переміщення оброблювальної поверхні деталі відносно різця в напрямку головного руху.

Швидкість різання вибирається в залежності від глибини різання та подачі, стійкості різця і виду матеріалу що обробляється.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]