Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практическая2.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
15.12.2018
Размер:
739.33 Кб
Скачать

21.Чи можна за допомогою буфера обміну вставити текст до діалогового вікна Текст Microsoft

WordArt?

До діалогового вікна Текст програми WordArt текст можна безпосередньо вводити з клавіатури та за допомогою буферу обміну. Для цього достатньо скопіювати чи вирізати потрібний текст в буфер обміну, викликати вказівку Вставка/Объект/Создание Microsoft WordArt, потім вилучити текст діалогового вікна Примерный текст, встановити курсор до цього вікна та вставити текст із буфера обміну, а потім безпосередньо у діалоговому вікні Текст виконати потрібне редагування ти зміни формату вставленого тексту.

22.Як можна відредагувати об’єкт Microsoft WordArt?

Об’єкт WordArt редагується як і всі звичайні вставлені до документу об’єкти: слід двічі клацнути на вставленому об’єкті та за допомогою вбудованих до WordArt інструментів та вказівок цієї програми внести необхідні зміни до нього. Для того, щоб зміни, які були зроблені у діалоговому вікні, відображались в об’єкті WordArt, необхідно скористатися кнопкою Обновить экран.

23.Які операції дозволяється виконувати з об’єктомWordArt?

Об’єкт WordArt можна відредагувати та змінити його формат: Межсимвольный промежуток, Контур,

Заливку,

Тень.

Також його можна розтягнути, повернути, змінити шрифт та розмір тощо.

24. У які додаткові можливості існують для вставлення об’єкта Microsoft WordArt?

Для створення фігурного тексту призначена кнопка Добавить объект WordArt на панелі інструментів

Рисование . Існує можливість додати до тексту тінь, нахиляти, обертати і розтягувати його, а також вписати в одну з стандартних форм. Для цього використовуються відповідні кнопки спеціальної панелі інструментів.

Оскільки фігурний текст є графічним об'єктом, для його зміни наприклад, додавання залфвки малюнком, можна використати кнопки панелі малювання. Кнопка Добавить объект WordArt замінила окрему програму WordArt, яка постачалася з попередніми версіями програм Microsoft: Office, Works, Publisher 2003 Фігурний текст є графічним об'єктом, а не текстом. Фігурний текст не відображається на екрані в режимі структури. Також неможливо

виконати перевірку орфографії фігурного тексту.

25.Яких випадках доцільно користуватися можливостями редактора математичних формул Microsoft Equation 2.0?

При введенні до документу простих формул достатньо користуватися можливостей самого редактора Word-2003 – можна записати формулу в один рядок з використанням арифметичних операцій, верхніми чи нижніми індексами, літерами грецького алфавіту тощо. В таких випадках економніше обійтися без редактора формул.

25.Як вставити до документу математичну формулу?

Для того, щоб до документу вставити математичні формули необхідно вибрати вказівку Вставка/Объект, в списку об’єктів вибрати Microsoft Equation 2.0, в результаті чого на екран буде виведена панель інструментів

Формула,

яка використовується для введення математичних формул. Тепер необхідно почати вводити формулу за допомогою відповідних кнопок цієї панелі та клавіатури. Після введення формули для переходу до режиму редагування документу слід клацнути за межами області формули.