Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практическая2.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
15.12.2018
Размер:
739.33 Кб
Скачать

15.Як пронумерувати всі вставлені до документа об’єкти?

Для того, щоб всі вставлені до документу об’єкти нумерувалися автоматично, необхідно спочатку вибрати вказівку Вставка/Название, потім в діалоговому вікні Название вибрати кнопку Автоназвание.

У списку Добавлять название при вставке объекта вибрати назву потрібних додатків, для цього включити відповідні опції. У списку Постоянная часть вибрати постійну частину надпису при нумерації вибраного об’єкта:

Рисунок, Таблица, Формула, або за допомогою кнопки Создать створити нову постійну частину для автоматичної назви. Список Положение дозволяє вказати місце назви об’єкта: над объектом, под объектом.

Кнопка Нумерация дозволяю вибрати чи змінити формат нумерації вставлених малюнків.

16.Які операції можна виконувати за допомогою додатку Microsoft WordArt?

Програма Microsoft WordArt призначена для створення різних логотипів, які включають витягнутий та зогнутий текст або текст з тінню. На малюнку показані приклади логотипів, які можна створити за допомогою цієї програми.

Для того, щоб створити такий логотип необхідно викликати вказівку Вставка/Объект

із списку Тип объекта діалогового вікн Вставка объекта слід вибрати рядок Microsoft WordArt 2.0, після чого панелі інструментів цього додатку автоматично будуть розташовані поверх панелі і меню Word.

Тепер слід у вікні Текст набрати будь-який текст та клацнути на кнопці Обновить экран для того, щоб скопіювати текст із діалогового вікна Текст та вставити об’єкт WordArt до документу. Потім можна в списку на панелі інструментів вибрати потрібну форму тексту,

після чого текст приймає вибрану форму. Для повернення до режиму редагування документа слід клацнути в будь-якій точці екрану за межами вікна WordArt чи на кнопці Обновить экран.

17.Як можна на стандартній панелі інструментів розташувати кнопку виклику програми Microsoft

WordArt?

Для розташування на стандартній панелі інструментів кнопки виклику програми WordArt необхідно вибрати вказівку Сервис/Настройка/Команды, в списку Категории вибрати Вставка, а потім перетягнути кнопку Вставка объекта WordArt із діалогового вікна до потрібного місця вибраної панелі інструментів.

18.Як для редагування об’єкта викликати на екран діалогове вікно Текст програми WordArt?

Для того, щоб викликати на екран та працювати з діалоговим вікном Текст програми WordArt

слід створити звичайний об’єкт WordArt, потім клацнути в будь-якому місці за межами цього об’єкту для того, щоб повернутися до режиму редагування документа, при цьому об’єкт повинен залишатися виділеним. Далі слід викликати контекстне меню об’єкта WordArt та вибрати в ньому вказівку ОткрытьWordArt 2.0 або скористатися вказівкою Правка/ОбъектWordArt 2.0

19.Яке призначення мають інструменти програми WordArt?

Призначення окремих інструментів програми WordArt відображено в таблиці

20.Як використання елементів вікна програми WordArt 2.0 впливає на текст?

Приклади одержання результатів після використання основних елементів вікна програмиWordArt 2.0 відображаються в таблиці: