Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практическая2.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
15.12.2018
Размер:
739.33 Кб
Скачать

4. З якими додатками Word може підтримувати зв’язування та вбудовування об’єктів за допомогою ole-технології?

Список додатків, за допомогою яких можна створити, а потім вставити до документу OLE-об’єкт, можна переглянути за допомогою вказівки Вставка/Объект/Тип объекта.

5. Як зв’язати чи вбудувати об’єкт, що зберігається у відповідному файлі?

Для того, щоб зв’язати чи вбудувати об’єкт, що зберігається у відповідному файлі, слід спочатку встановити вказівник введення в тому місці документа, куди необхідно помістити об’єкт, потім вибрати вказівку Вставка/Объект, а потім вкладинку – Создание из файла.

зв’язати або вбудувати.

Для пошуку потрібного файлу використовується кнопка Обзор. Для відображення в документі вбудованого об’єкта у вигляді значка слід включити опцію В виде значка. За замовчуванням об’єкт із вибраного файлу вбудовується в документ, для зв’язування об’єкта з файлом слід включити опцію Связь с файлом.

За допомогою вказівки Вставка/Объект до документу можуть вставлятися не всі типи файлів.

6. Як вставити до документу раніше створений об’єкт?

Створений в деякому додатку Windows об’єкт можна вставити до документу за допомогою буферу обміну.

Для цього спочатку слід скопіювати або вирізати потрібний об’єкт до буфера обміну або за допомогою відповідних вказівок або відповідних кнопок стандартної панелі інструментів, потім відкрити потрібний документ, вставити курсор до необхідного місця в документі та вставити з буферу обміну об’єкт. Вставлений таким чином об’єкт є вбудованим, його дозволяється редагувати та форматувати.

Якщо створений об’єкт зберігається у деякому файлі, то вставити його до документу можна за допомогою вказівки Вставка/Объект/Вставка из файла.

7. Як створити в документі новий об’єкт?

Для створення нового об’єкта в документі спочатку необхідно встановити вказівник в тому місці, де потрібно створити новий об’єкт. Потім вибрати вказівку Вставка/Объект та клацнути на вкладинці Создание.

У діалоговому вікні Вставка объекта у полі Тип объекта слід вибрати тип об’єкта, що створюється, а далі в цьому додатку створити потрібний малюнок чи графік чи інший об’єкт, вийти з додатку та повернутися до

документу.

Для відображення в документі об’єкта у вигляді значка необхідно включити опцію В виде значка.

8. Як виділити вставлений до документа об’єкт?

Для виділення вставленого до документа об’єкта необхідно один раз клацнути на ньому мишкою, після чого він обрамлюється маркерами розміру.

9. Як змінити вбудований об’єкт?

Якщо додаток, у якому було створено вбудований об’єкт, встановлено на комп’ютері, то для відкриття та його зміни слід двічі клацнути мишкою на такому об’єкті. Деякі додатки тимчасово розміщують меню і панелі інструментів до активного додатку. Це дозволяє змінювати вбудований об’єкт на місці, не переключаючись до іншого вікна. Деякі додатки відкривають окреме вікно, до якого розміщується вибраний для зміни та форматування об’єкт.

Якщо додаток, у якому було створено вбудований об’єкт, відсутній на комп’ютері, то для зміни об’єкту слід перетворити його у формат файлу додатку, який є на даному комп’ютері. Наприклад, якщо документ додатку MS Word містить вбудований об’єкт – електрону таблицю програми Microsoft Works, а вона не встановлена на комп’ютері, де виконується редагування документу, то слід перетворити таку електрону таблицю у об’єкт з форматом Microsoft Excel. Це дозволить внести необхідні зміни до неї уMicrosoft Excel.

Якщо об’єкт змінюється у активному вікні з іншими панелями інструментів та меню, то після редагування об’єкту для повернення до файлу-приймача слід клацнути в будь-якому місці зовні вбудованого об’єкта.

Якщо об’єкт змінюється в окремому вікні додатку, то після редагування об’єкту для повернення до файлуприймача слід вибрати вказівкуФайл/Выход.

Деякі вбудовані об’єкти, наприклад, відіокліпи або звукові кліпи, якщо по них двічі клацнути мишкою, програються замість відкриття додатку для здійснення змін. Щоб відредагувати такий об’єкт, необхідно виділити

його та вибрати вказівку Правка/Объект ”Имя объекта”, а потім вибрати вказівку Изменить.