Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практическая2.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
15.12.2018
Размер:
739.33 Кб
Скачать

49.Як змінити значення даних маркерів діаграми за допомогою перетягування мишкою?

У плоских графіках, плоских гістограмах, плоских лінійчастих та кругових діаграмах, а також точечних діаграмах можна змінити значення маркерів даних за допомогою їх перетягування мишкою. Для цього достатньо активізувати діаграму, виділите маркер даних: клацнути один раз, щоб виділити ряд даних, та ще раз – для виділення окремого маркера даних. Потім слід перетягнути квадрат найбільшого виділення у потрібному

напрямку для того, щоб змінити потрібне значення.

При перетягуванні лінія переміщується вздовж вісі значень, показуючи регульоване значення маркера даних.

Якщо маркер даних належить до ряду, який відформатовано як точечна діаграма, лінії переміщуються вздовж обох осей.

50.Для чого використовується автоформат діаграм ms Graph?

Автоформат діаграми – це комбінація типу діаграми та останніх її параметрів: легенда, назви, шрифти та

кольори. Авторфат можна представити як шаблон діаграми, який можна вибрати за допомогою вказівки Формат/Автоформат, яка викликає на екран діалогове вікно Автоформат,

де можна вибрати тип автоформату. Різні формати впорядковані за типом діаграм.

Крім вихідних автоформатів можна скористатися власними автоформатами. Такі автоформати називаються користувацькими. Для того, щоб підготувати власний автоформат, спочатку слід створити діаграму, яка містить всі необхідні атрибути форматування. Потім слід скористатися вказівкою Формат/Автоформат та створити свій власний автоформат, який базується на активній діаграмі.

51.Як застосувати до діаграми вбудований автоформат?

До активної діаграми можна застосувати вбудований чи користувацький автоформат. Для цього слід активізувати діаграму, вибрати вказівку Формат/Автоформат, включити опцію Встроенный, під надписом Галереи виділити потрібний тип діаграми. При цьому у діалоговому вікні Форматы буде показано зображення вбудованих автоформатів, що доступні для цього типу діаграми. Слід вибрати той автоформат, який необхідно застосувати до активної діаграми.

52.Як добавити данні до діаграми?

Для того, щоб добавити данні до діаграми слід ввести конкретні данні до того місця робочої таблиці, яке зв’язано з потрібними даними, що відображаються на діаграмі.

53.Як вилучити данні з діаграми?

Для того, щоб вилучити данні з робочої таблиці слід виділити потрібні данні в таблиці, вибрати вказівку Правка/Очистить, а потім – вказівку Содержимое.

54.Як внести зміни до діаграми ms Graph?

Для внесення змін до діаграми після можна використовувати вказівки та кнопки панелей інструментів програми MS Graph. Наприклад, вибираючи відповідні вказівки в меню Вставка, можна добавити мітки даних та

заголовки. Добавити легенду та лінії сітки можна за допомогою вказівки Вставка/Легенда, а також за допомогою кнопок Горизонтальная сетка або Вертикальная сетка на панелі інструментів програми MS Graph.

Можна змінювати тип діаграми або комбінувати різні їх типи, використовуючи кнопку Тип диаграммы панелі інструментів MS Graph. Вибір вказівки Автоформат дозволяє швидко застосувати попередньо встановлене форматування до діаграми. Наприклад, автоформати можна використовувати для форматування стовпчиків, ліній сітки та міток даних.