Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КПІЗ (SPO) 22222doc.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
10.12.2018
Размер:
392.19 Кб
Скачать

Завдання 1. Кросворд на тему: «Адвокатура України. Уповноважений Верховної Ради України з прав людини» (Зі збірника тестових завдань з навчальної дисципліни «Судові та правоохоронні органи»).

Завдання 2. Задача: Колегія обласної прокуратури прийняла рішення з питання, що розглядалося на її засіданні. Прокурор області після цього засідання повідомив Генерального прокурора України, написавши у рапорті: «Незважаючи на те, що я згоден з цим рішенням, оскільки воно не може забезпечити підвищення належної якості прокурорського нагляду в області, я його приймаю, оскільки підкоряюся більшості, що були присутні на засіданні колегії».

Чи правильно вчинив прокурор області? Чи дотримався він вимог принципів організації та діяльності органів прокуратури? Дайте характеристику цих принц принципів.

Завдання 3. Есе на тему: Відповідність діяльності органів внутрішніх справ стандартам прав людини.

Варіант 15

Завдання 1. Кросворд на тему: «Предмет, система та основні поняття дисципліни “Судові та правоохоронні органи”» (Зі збірника тестових завдань з навчальної дисципліни «Судові та правоохоронні органи»).

Завдання 2. Задача: 4 вересня 2010 р. громадянин Р. подав заяву до територіального управління Державої судової адміністрації України про призначення його на посаду професійного судді вперше, а 22 вересня він передав до відповідного територіального управління державної судової адміністрації України всі необхідні документи не заняття посади судді.

Теритоіральне управління Державої судової адміністрації України відмовило у прийнятті пакета документів.

На якій підставі громадянину Р. було відмовлено в прийнятті документів? Яка процедура прийняття документів на заняття посади професійного судді вперше?

Завдання 3. Есе на тему: Служба Безпеки України і досудове слідство.

Варіант 16

Завдання 1. Кросворд на тему: «Правосуддя як метод здійснення судової влади» (Зі збірника тестових завдань з навчальної дисципліни «Судові та правоохоронні органи»).

Завдання 2. Задача: До прокуратури району звернувся громадянин Д., інвалід із зору. Посилаючись на те, що йому дуже важко читати й писати, він висловив прохання виділити йому працівника прокуратури, який би міг захистити його конституційні права у суді під час розгляду цивільної справи. Прокурор відмовив йому, посилаючись на те, що у прокуратури на день звернення громадянина Д. великий обсяг термінової роботи. Йому було запропоновано звернутися до юридичної консультатції за місцем мешкання.

Чи правильно вчинив прокурор? Інтереси яких груп громадян має представляти прокурор у суді?

Завдання 3. Есе на тему: Діяльність Служби Безпеки України в контексті прав і свобод людини та громадянина.

Варіант 17

Завдання 1. Кросворд на тему: ««Загальна характеристика судової системи України. Система загальних судів» (Зі збірника тестових завдань з навчальної дисципліни «Судові та правоохоронні органи»).

Завдання 2. Задача: Урсуляк, 26 років, який закінчив юридичний коледж зі ступенем бакалавра і мав річний стаж роботи державним виконавцем, звернувся до прокуратури області із заявою прийняти його на посаду прокурора у тому ж районі, де він працював на попередній посаді. Старший помічник прокурора області по кадрам відмовив йому.

Чибули підстави для відмови? Які саме? Назвіть вимоги, що висуваються до осіб, які призначаються на посади прокурорів.

Завдання 3. Есе на тему: Служба Безпеки України і національна безпека держави.

Варіант 18

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]