Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
programm.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
09.12.2018
Размер:
262.66 Кб
Скачать

8.2. Практична частина

  1. Включити комп'ютер. Проглянути зміст папки Мої документи і створити папку з вказаним ім'ям. Відкрити Блокнот, записати в ньому своє прізвище і зберегти в папці Мої документи, в створеній папці у файлі з атрибутом Тільки читання.

  2. За допомогою Калькулятора провести запропоновані обчислення. В папку Мої документи вкласти папку і створити файл Тільки для читання, в який помістити результати обчислень. Ярлик файлу помістити на Робочий стіл.

  3. Відкрити документ з текстом і перевірити його правопис. Проаналізувати результати перевірки. Знайти вказане слово і замінити його на інше у вказаному форматі. Проглянути документ, використовуючи вибір об'єкту переходу.

  4. Запустити текстовий редактор. Встановити задані поля, відступи, розмір листа, міжрядковий інтервал, позиції табуляції. Набрати заданий текст із збереженням його у вказаному файлі з атрибутом Тільки читання. Заархівувати створений файл (тип архіву RAR).

  5. Запустити текстовий редактор. Викликати помічника, встановити його параметри і вигляд. Викликати вказану довідку, скопіювати її фрагмент з подальшою вставкою фрагмента в документ.

  6. У вказаному абзаці документа змінити шрифт, міжрядковий інтервал, кернинг, масштаб. Створити фрагмент даного абзацу на Робочому столі.

  7. Відкрити як копію вказаний документ з текстом. Окремі фрагменти тексту виділити і помітити за допомогою закладок. Використовуючи закладки, вставити вказаний фрагмент у документ.

  8. Відкрити документ з текстом. Певний фрагмент тексту перетворити в три рівні по ширині колонки. Перший абзац першої колонки помістити в межі і залити сірим кольором. Вгорі і внизу колонок провести горизонтальну лінію.

  9. У документі Олівцем намалювати таблицю певної розмірності. Заповнити елементи таблиці. Текст в комірках першого рядка розташувати вертикально. Прибрати внутрішні межі в таблиці і додати в таблицю стовпець зліва.

  10. У документі створити таблицю певної розмірності. Об'єднати всі комірки першого рядка, комірки другого рядка розбити на вказану кількість рядків і стовпців і залити кольором. Відформатувати таблицю за допомогою Автоформату.

  11. У документі MS Word перетворити текст в таблицю. Число стовпців в таблиці визначити самостійно. Відформатувати таблицю і відсортувати текст вказаного стовпця.

  12. У документі MS Word, що складається з декількох сторінок, починаючи з другої, вставити колонтитули і номери сторінок. На першій сторінці документа у верхньому правому кутку зробити напис дати і часу.

  13. У документі MS Word створити власний Стиль абзацу з вказаними параметрами і ім'ям, продемонструвати використовування створеного стилю. Видалити створений Стиль.

  14. За допомогою MS Word набрати запропонований текст. Перед набором тексту налаштувати введення певних слів в режимах Автозаміни і Автотексту. Перевірити правопис набраного тексту і зберегти його як фрагмент на Робочому столі.

  15. За допомогою графічного редактора Paint створити кольоровий малюнок, елементами якого є: прямі і криві лінії, прямокутники, овали, написи. Створений малюнок зменшити в розмірах і перенести на лист документа MS Word.

  16. Таблицю, створену в MS Word, перенести в MS Excel. Відформатувати таблицю. Об'єднати комірки над першим рядком таблиці по ширині таблиці і зробити напис назви таблиці. Обчислити суму чисел по всіх рядках за допомогою Майстра функцій.

  17. У MS Excel створити таблицю з вказаними даними в комірках. Відформатувати таблицю і провести сортування за даними першого стовпця. Провести запропоновані обчислення (без використовування Майстра функцій). Результати обчислень перенести в документ MS Word.

  18. У MS Excel створити таблицю з вказаними даними в комірках. В створену таблицю додати стовпець, в який помістити результати розрахунку середнього значення величин вказаних комірок. За допомогою Майстра діаграм побудувати вказаний тип діаграми на окремому листі.

  19. У MS Excel, в наявній таблиці, змінити формат комірок. Перейменувати Лист. В певному стовпці змінити вказані дані на інші. На цьому ж листі побудувати нестандартну діаграму і перенести її в документ MS Word.

  20. Запустити MS Excel. Встановити певне число сторінок в Книзі. В наявній таблиці на Листі1 встановити тільки зовнішні межі з вказаним типом лінії. Написи в комірках першого рядка зробити вертикальними. У вказаних рядках і стовпцях знайти суму за допомогою Автосуми.

  21. У MS Excel в наявній таблиці провести автофільтрацію за наданими умовами. Результати фільтрації перенести в нову Книгу на Лист1. За наслідками фільтрації побудувати діаграму на окремому листі.

  22. У MS Excel змінити тип, параметри, формат і розмір діаграми, яка є на листі. Змінену діаграму помістити як фрагмент на Робочому столі і окремим листом в Книгу1.

  23. Фрагмент таблиці з MS Excel перенести в новий документ MS Word. Перенесену таблицю перетворити в Нумерований список, відформатувати і залити сірим 5% кольором.

  24. Запропонований список перетворити в маркірований і нумерований списки. В маркірованому списку змінити маркер на вказаний символ з Таблиці символів. Вибраному символу призначити комбінацію клавіш.

  25. У документі MS Word створити зміст і покажчик, провести окантовку сторінки. Фрагмент змісту помістити в Скарбничку.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]