Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗАВДАННЯ З ДИНАМІКИ ДЛЯ ТЕСТУВАННЯ ІФНТУНГ У 20....docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
07.12.2018
Размер:
1.03 Mб
Скачать

Розділ 12

Задачі рівня складності A

12A1 Перша похідна за часом від моменту кількості руху матеріальної точки відносно центра дорівнює________ сумі моментів всіх сил, що діють на точку, відносно даного центра.

в) – “геометричній”;

12A2 Перша похідна за часом від моменту кількості руху матеріальної точки відносно центра дорівнює геометричній сумі моментів всіх __________, що діють на точку, відносно даного центра.

б) – “сил”;

12A3 Перша похідна за часом від моменту кількості руху матеріальної точки відносно центра дорівнює геометричній сумі моментів всіх сил, що діють на точку, відносно ___________.

б) – “даного центра”;

12A4 Вкажіть правильний вираз теореми про зміну моменту кількості руху матеріальної точки відносно центра.

г) ;

12A5 Перша похідна за часом від моменту кількості руху матеріальної точки відносно деякої осі (Оz) дорівнює _______ сумі моментів всіх сил, що діють на точку, відносно даної осі.

б) – “алгебраїчній”;

12A6 Перша похідна за часом від моменту кількості руху матеріальної точки відносно деякої осі (Оz) дорівнює алгебраїчній сумі _____, що діють на точку, відносно даної осі.

в) – “моментів всіх сил”;

12A7 Перша похідна за часом від моменту кількості руху матеріальної точки відносно деякої осі (Оz) дорівнює алгебраїчній сумі моментів всіх сил, що діють на точку, віднос-но ___________.

в) – “даної осі”;

12A8 Вкажіть правильний вираз теореми про зміну моменту кількості руху матеріальної точки відносно осі Оz.

б) ;

12A9 Вкажіть правильний вираз теореми про зміну моменту кількості руху матеріальної точки відносно осі Ох.

в) ;

12A10 Вкажіть правильні вирази закону збереження моменту кількості руху матеріальної точки (– рівнодійна пасивних сил).

а) Якщо , то ;

12A11 Вкажіть правильні вирази закону збереження моменту кількості руху матеріальної точки (– рівнодійна пасивних сил).

д) Якщо , то .

12A12 Якщо геометрична сума моментів всіх сил, що діють на точку, відносно деякого центра ___________, то момент кількості руху матеріальної точки відносно даного центра не змінюється (є інтегралом руху).

а) – “дорівнює нулеві”;

12A13 Вкажіть правильний вираз закону збереження моменту кількості руху матеріальної точки в проекції на вісь Оz (– рівнодійна пасивних сил).

б) Якщо , то ;

12A14 Вкажіть правильний вираз закону збереження моменту кількості руху матеріальної точки в проекції на вісь Оу (– рівнодійна пасивних сил).

в) Якщо , то ;

12A15 Вкажіть правильний вираз закону збереження моменту кількості руху матеріальної точки в проекції на вісь Ох (– рівнодійна пасивних сил).

б) Якщо , то ;

12A16 Якщо алгебраїчна сума моментів всіх сил, що діють на матеріальну точку, відносно деякої осі _____, то момент кількості руху точки відносно цієї осі не змінюється (є інтегралом руху).

в) – “дорівнює нулеві”;

12A17 Якщо алгебраїчна сума _________, що діють на матеріальну точку, відносно деякої осі дорівнює нулеві, то момент кількості руху точки відносно цієї осі не змінюється (є інтегралом руху).

б) – “всіх сил”;

12A18 Якщо алгебраїчна сума моментів всіх сил, що діють на матеріальну точку, відносно деякої осі дорівнює нулеві, то момент кількості руху точки відносно ____.

а) – “цієї осі не змінюється (є інтегралом руху)”;

12A19 Центральною силою називається сила, що напрямлена _______________.

в) – “по дотичній до траєкторії руху точки”;

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]