Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Posobie_VV_dlya_druku.doc
Скачиваний:
116
Добавлен:
06.12.2018
Размер:
2.38 Mб
Скачать

Оформлення розрахунково-графічної проботи

Г

План типового

поверху

План підвалу

(фундаменту)

Генплан

Аксонометрія

внутрішнього

водопроводуї

Умовні позначення

Штамп

Рисунок 3.1 - Розміщення елементів графічной частини

рафічна частина роботи виконується на стандартному аркуші ватману (формат А1) з додержанням вимог ЄСКД (єдиної системи конструкторської документації). Розміщення елементів графічної частини роботи показано на рис.3.1.

При однотипному плануванні поверхів будинку допускається викреслити план тільки одного (типового) поверху та план підвалу. Якщо будова симетрична і має великі розміри, допускається викреслити плани тільки тієї половини, де розміщується водомірний вузол.

В найменуваннях уводів водопроводу та випусків каналізації на планах та на схемах треба вказати позначення системи та номер уводу або випуску: наприклад: Увід В1-1, Випуск К1-1, Випуск К1-2. Стояки позначаються маркою „Ст.” с додаванням позначення системи та порядкового номера стояка в межах системи, наприклад : СтВ1-1, СтВ1-2, СтК1-1, СтК1-2.

Позначення діаметру трубопроводу наноситься на лінії-виносці.

3.3 Виконання окремих розділів розрахунково-графічної роботи

3.3.1 План типового поверху

Нанесення на план типового поверху елементів мереж водопроводу і каналізації треба починити з вибору місця розташування стояків.

В житлових будинках стояки санітарно-технічних систем розміщують у монтажних шахтах, кабінах, блоках, ближче до кута стін та перегородок. При цьому каналізаційні стояки розміщують на одній лінії з унітазом з таким розрахунком, щоб довжина ліній відведення від унітазів була найкоротшою. Якщо група компактно розташованих санітарно-технічних приладів віддалена від стояка більше, ніж на 3 м, краще запроектувати окремий стояк.

Каналізаційні стояки повинні бути зібрані із труб, діаметр яких не менше найбільшого діаметру отвору випусків. Каналізаційні стояки мають однаковий діаметр по всій довжині, прокладаються із труб діаметром 50 або 100 мм відкрито по стінам та приховано - в бороздах стін або в бетонних блоках. Лінії водовідведення від раковин, мийок, ванн монтують із труб діаметром 50 мм, а від унітазів - 100 мм. Лінії водовідведення прокладаються над підлогою, в перекриттях, або під стелею. Найбільша припустима довжина ліній водовідведення у міжповерхових перекриттях - 10 м. Якщо санвузли сумісних квартир розділені однією внутрішньою капітальною стіною, для цих квартир можна улаштувати один окремий стояк. Повороти на лініях водовідведення допускається виконувати під кутом не менше, ніж 900, для улаштування поворотів з більшим радіусом закруглення встановлюють один за одним два відводу по 1350.

Відстань від поверхні стін до неізольованих водопровідних стояків повинна бути 35 мм при діаметрі труб до 32мм і 50 мм при діаметрі труб від 40 до 50 мм. Не допускається розташовувати з,єднання трубопроводів в місцях, де вони проходять через перекриття та стіни. Бажано не розташовувати стояки біля стін, що відокремлюють санвузли від житлових кімнат, нормальна експлуатація яких може ускладнюватись внаслідок шуму води в системах водопроводу і каналізації.

Трубопроводи водопроводу та каналізації показують прямими лініями (з відповідною маркіровкою), які проводять паралельно стінам приміщень від центру крайніх сантехприладів до стояків з урахуванням найменшої кількості перетинів між цими лініями. Стояки показуються чіткими точками. Біля кожного запроектованого водопровідного та каналізаційного стояка на спеціальних виносках вказують його найменування, номер і діаметр. Нумерувати стояки треба зліва направо за рухом годинної стрілки.

При необхідності улаштування в будинку мережі внутрішнього протипожежного водопостачання на плані типового поверху треба показати стояки протипожежного водопроводу. При визначенні місць розташування та числа стояків і пожежних кранів треба враховувати: а) в житлових будинках при розрахунковій кількості пожежних струмин не менше 2, а у виробничих приміщеннях - не менше 3, допускається встановлювати спарені пожежні крани; б) в житлових будинках з коридорами довжиною до 10 м при розрахунковій кількості пожежних струмин рівній 2 будь-яке місце приміщення допускається зрошувати двома струминами з одного пожежного стояка.

Діаметр пожежних стояків приймається при кількості пожежних кранів 5 – 50 мм, при кількості пожежних кранів >5 – 75 мм. На кожному поверсі на стояку встановлюється по одному пожежному крану.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]