Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Cyvilnyy-Zakhyst_vidpovidi.doc
Скачиваний:
18
Добавлен:
05.12.2018
Размер:
267.26 Кб
Скачать

30. Ідентифікація об’єктів підвищеної безпеки.

Ідентифікація об’єктів підвищеної небезпеки — порядок визначення об’єктів підвищеної небезпеки серед потенційно небезпечних об’єктів;

Суб’єкт господарської діяльності ідентифікує об’єкти підвищеної небезпеки відповідно до кількості порогової маси небезпечних речовин. Нормативи порогової маси небезпечних речовин встановлюються Кабінетом Міністрів України ( 956-2002-п ). Порядок ідентифікації, форма та зміст оповіщення про її результати визначаються Кабінетом Міністрів України ( 956-2002-п ). На основі ідентифікаційних даних Кабінет Міністрів України затверджує класифікацію об’єктів підвищеної небезпеки і порядок їх обліку ( 956-2002-п ).

31. Декларація небезпеки та ліцензування.

Порядок розроблення декларації безпеки об’єктів підвищеної небезпеки, проведення експертизи декларації небезпеки.

Декларація небезпеки розробляється для об’єктів підвищеної небезпеки, які ідентифіковані як об’єкти підвищеної небезпеки 1 та 2 класу.

Для розроблення декларації безпеки суб’єкт господарської діяльності повинен:

1. Надати лист-заяву довільної форми.

2. Надати повідомлення про результати ідентифікації об’єктів підвищеної небезпеки ОПН-1 (по формі дод.1).

3. Взяти рахунок та договір;

4. Надати перелік документів необхідних для розробки декларації безпеки

ліцензування.

32. Методика визначення ризиків.

Методики визначення ризиків та їх прийняття рівнів для декларування безпеки:

Ri — ймовірність і-ї надзвичайної події;

Bi — збитки-ї надзвичайної події.

33. Категорії небезпечних речовин.

Для ідентифікації об’єктів підвищеної небезпеки до небезпечних речовин за їх властивостями відносяться такі категорії речовин:

1) горючі (займисті) гази - гази, які утворюють у повітрі при нормальному тиску суміші, що сприяють поширенню полум’я в детонаційному чи дефлаграційному режимі або можуть горіти в повітрі в дифузійному режимі при витіканні струменем (факельне горіння)

2) горючі рідини - рідини з температурою спалаху, що дорівнює або менша 61 град. С у закритому тиглі або температурою спалаху, що дорівнює або менша 66 град. С у відкритому тиглі (легкозаймисті рідини згідно з ГОСТ 12.1.044-89);

3) горючі рідини, перегріті під тиском, - горючі рідини згідно з ГОСТ 12.1.044-89, які знаходяться в апаратах, резервуарах або трубопроводах під тис-ком при температурі, що перевищує температуру кипіння при атмосферному тиску в 1,25 і більше разів.

4) вибухові речовини - рідкі або тверді речовини чи суміші речовин, які під впливом зовнішніх факторів здатні швидко змінювати свій хімічний склад, а цей процес само розповсюджуватися з виділенням великої кількості тепла 1 газоподібних продуктів (клас 1 згідно з ГОСТ 19433-88)

5) речовини-окисники - речовини 5 класу небезпеки (згідно з ГОСТ 19433-88),

6) високотоксичні та токсичні речовини - речовини, які мають властивості, зазначені в таблиці 1 (ГОСТ 12.1.007-76).

7) речовини, які становлять небезпеку для довкілля (високотоксичні для водних організмів), - речовини, які мають властивості, зазначені в таблиці, згідно з Конвенцією про трансграничний вплив промислових аварій (1992 рік).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]