Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Lecture_Marta.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
04.12.2018
Размер:
2.11 Mб
Скачать

2. Стандарти, правила і порядок здійснення дій проекту:

  • Стандарти проекту

  • Стандарти документа

  • Термінологія

  • Стандарти програмування

  • Засоби розробки ПЗ

Частина II – Визначення складових

n [Ідентифікатор складової]:

n.1. Тип n.2. Ціль n.3. Функція n.4. Підкомпоненти n.5. Зв'язки n.6. Інтерфейси n.7. Ресурси n.8. Посилання n.9. Трансформація n.10. Дані

Додаток A. Початковий текст програми.

Додаток B. Матриця зв'язків безлічі вимог і компонент програмного забезпечення.

Якість ДДП:

  • Модифікованість документа:

Текст, діаграма, графіки і т.д. повинні бути написані у формі, що легко модифікується. Виключення і зміни, що повторюються в різних місцях повинні контролюватися.

  • Еволюція документа:

ДДП повинен бути об'єктом ретельного контролю, особливо якщо він створений командою програмістів. Повинна проводитися формальна верифікація документа, його версії і змін. Версії повинні бути позначені порядковими номерами і датами внесення останніх змін.

  • Відповідальність за документ:

Міра відповідальності повинна бути однозначно визначена. Зазвичай відповідальний - програміст, що створив програмне забезпечення.

  • Середовище документа:

Оригінал документа повинен бути добре захищений. Інші версії повинні бути похідними від оригіналу.

  • Інші рекомендації по ДДП:

ДДП це центральний документ, в якому міститься вся інформація про конструкцію програмного забезпечення. ДДП повинен бути організований по аналогічній системі, що і програмне забезпечення. ДДП повинен бути завершеним і будь-яка допоміжна інформація повинна записуватися у вигляді додатку.

12. Короткий звіт

На етапі проектування створюється детальна модель проекту, якість цієї моделі залежить від якості аналітичної моделі і від особистого досвіду дизайнера, від знання реалізації платформи. Дотримуючись прийнятих стандартів і документуючи процес, можна поліпшити якість проекту.

VIII. Розробка інтернет-програм

Останнім часом спостерігається дуже великий прогрес інтернет-технологій. Багато програм почали використовувати браузер. Спочатку - тільки для завантаження даних, але пізніше програми стали дуже динамічними, великими і складними. Прогрес іноді став просто нестримний, і такі традиційні методології, як структурна і об'ектно-орієнтованість, стали недостатніми. Потреба розробки спеціальних програм, наприклад, дляі нтернет-бізнесу, стала очевидна. У дев'яностих роках були введені нові примітиви і абстрак ції для того, щоб точніше визначити вимоги. Однією з нових методологій була HDM (Hypermedia Design Method - метод дизайну в гіперсередовищі). Дизайн інтернет-програм пробували робити систематичним і представити його в абстрактній формі, без деталей реалізації. Більшість методологій базуються на UML (Unified Methods Language - уніфікована мова методів) з додаванням відповідних записів і понять.

Динамічний прогрес в ПЗ робить необхідною часту модернізацію методів, які стають незручними і зайвими в середовищі, що змінилося.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]