Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лекція 5-6 буд мат.doc
Скачиваний:
37
Добавлен:
25.11.2018
Размер:
142.34 Кб
Скачать

Основні принципи генплану:

  1. Cуворе дотримання роздільного утримання статево-вікових груп тварин із виключенням контакту між ними

  2. Розриви між будівлями 30–50 м

  3. Розподіл транспорту на внутрішній і зовнішній

  4. Виключення заїзду зовнішнього транспорту на територію об'єкта

  5. Обладнання дезінфекційних бар'єрів між секторами, відділеннями

  1. Проектування дезкамери для спецодягу

  2. Дотримання принципу «все зайнято–все пусто».

В плані передбачається розподіл території на функціональні зони з урахуванням технологічних зв'язків. Незалежно від розміру підприємства виділяють:

Зона А (основного призначення, виробнича зона з ветеринарно-санітарною підзоною) – будови і споруди для утримання тварин, а також обслуговуючі, підсобні та допоміжні об'єкти безпосередньо пов'язані з технологією (ветсанпропускник, побутові приміщення, будівлі для приймання та розвантаження тварин).

У складі тваринницького господарства передбачають:

  • ветеринарний або ветеринарно-профілактичний пункт

  • ветеринарна лабораторія

  • забійно-санітарний пункт

  • приміщення для обробки шкірного покрову тварин

  • ізолятор

  • дезінфекційний блок

Ветеринарні об'єкти розміщують у виробничій зоні на відстані 30 м нижче по рельєфу з підвітряної сторони від тваринницького приміщення.

Зона Б(адміністративно-господарська зона) адміністративно-побутові приміщення, їдальні, санпропускник, лабораторія, медпункт, профілакторій, протипожежний резервуар, дезінфекційний блок.

Зона В (кормовий двір) – розміщені будівлі для зберігання і приготування кормів.

У сільськогосподарському виробництві згідно із розподілом фінансів за статтями бюджету застосовують підрядний і господарський способи ведення будівельно-монтажних робіт.

Підрядний спосіб передбачає виконання будівельно-монтажних робіт постійно діючими будівельними або монтажними організаціями відповідно до договору, укладеного із замовником (забудовником). Замовник має власні матеріальні засоби, які введені у план підрядних робіт, і видає замовлення на будівництво. Замовниками можуть бути колективні підприємства, держгоспи, підсобні підприємства, фермерські господарства тощо.

Підрядчик – це спеціалізована будівельно-монтажна організація, що працює на повному госпрозрахунку, є юридичною особою, приймає замовлення і виконує всі роботи. Підрядна загально будівельна організація, на яку покладено виконання будівельних робіт на об'єкті, є генеральним підрядчиком. Вона несе відповідальність перед замовником за строк і якість виконання всіх видів робіт, передбачених договором. Для здійснення спеціальних робіт генпідрядник залучає спеціалізовані підрядні організації – субпідрядників, з якими укладає договір субпідряду і приймає від них виконання робіт. Генпідрядник забезпечує фронт робіт для субпідрядників, постачає їх матеріалами, водою, енергоресурсами, надає відповідні приміщення на будівельному майданчику.

Підрядні організації повинні виконати всі будівельні та монтажні роботи у повній відповідності з проектом. Вони відповідають за якість робіт, дотримання встановлених строків будівництва, випробування змонтованого обладнання, усувають недоробки, виявлені у процесі приймання робіт.

Взаємостосунки між замовником і підрядчиком регламентує договір підряду. Згідно з правилами в цих договорах визначені зобов'язання замовника та підрядчика, відповідальність сторін за виконання умов договору. Сторона, винна у порушенні якоїсь з умов, сплачує пеню – неустойки, штрафи і відшкодовує збитки, завдані іншій стороні, якщо вони перевищують суму неустойки.

Кінцева продукція підрядчика – це завершені, готові до пуску та експлуатації тваринницькі будівлі, споруди, комплекси.

Господарський спосіб передбачає будівництво і проведення монтажних та інших спеціальних робіт силами й матеріальними засобами власне забудовника – колгоспу, держгоспу тощо. З цією метою утворюються спеціалізовані будівельні бригади, які не мають відповідної будівельної техніки, кваліфікованих кадрів. Застосування господарського способу доцільно на невеликих за розмірами об'єктах, а також у разі, коли підрядні будівельні організації розміщені дуже далеко від замовника.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]