Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
rozdil1_09.03.2011-проект.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
21.11.2018
Размер:
177.15 Кб
Скачать

Стаття 7. Залишення заяви про видачу ліцензії без розгляду

1. Заява про видачу ліцензії залишається без розгляду, якщо:

1) вона підписана особою, яка не має на це таких повноважень;

2) документи оформлені з порушенням ліцензійних умов;

3) страховиком подані документи не в повному обсязі;

4) документи містять редакційні та технічні помилки.

2. Про залишення заяви про видачу ліцензії без розгляду страховик повідомляється у письмовій формі із детальним зазначенням підстав у строк до одного місяця. Після усунення обставин, що були підставою для винесення рішення про залишення заяви про видачу ліцензії без розгляду, страховик може повторно подати таку заяву, яка розглядається в установленому ліцензійними умовами порядку.

Стаття 8. Підстави для відмови у видачі ліцензії страховику

1. Підставами для відмови у видачі ліцензії страховику є:

1) невідповідність документів, що додаються до заяви, вимогам законодавства;

2) наявність невиконаних заходів впливу, застосованих уповноваженим органом за порушення страховиком законодавства про фінансові послуги;

3) наявність недостовірної інформації у документах, проданих страховиком;

4) невідповідність заявника вимогам законодавства;

5) відсутність власних коштів або не підтвердження джерела походження коштів, необхідних для формування статутного капіталу страховика будь-яким засновником, що матиме істотну участь у страховику;

6) неможливість визначення усіх засновників, що матимуть істотну участь у страховику;

7) не підтвердження описом діяльності (бізнес-планом) здатність страховика виконувати свої зобов’язання;

8) відсутність підтвердження засновниками страховика наявності в них коштів у сумі, що дорівнює статутному капіталу та передбаченій описом діяльності страховика емісії акцій страховика;

9) органами Антимонопольного комітету України заборонено концентрацію як таку, що призводить до монополізації чи суттєвого обмеження конкуренції на всьому ринку чи в значній його частині;

2. Про відмову у видачі ліцензії страховик повідомляється в письмовій формі із детальним зазначенням підстав відмови у видачі ліцензії у строки, передбачені для видачі ліцензії.

У разі відмови у видачі ліцензії на підставі виявлення недостовірних даних у документах, поданих про видачу ліцензії, заявник може подати нову заяву про видачу ліцензії не раніше ніж через три місяці з дати прийняття рішення про відмову у видачі ліцензії.

У разі відмови у видачі ліцензії на підставах, зазначених у частині першій цієї статті, страховик повторно подає заяву про видачу ліцензії після усунення причин, що стали підставою для відмови у видачі ліцензії.

3. Заявник має право оскаржити рішення про відмову до Уповноваженого органу протягом 30 календарних днів з дати винесення такого рішення.

За умови, якщо в порядку досудового врегулювання спору Уповноваженим органом було прийнято рішення щодо можливості повторного розгляду документів, поданих заявником, термін розгляду таких документів має відповідати 30 календарним дням з моменту повторного отримання пакета документів від заявника.

У разі коли до документів, передбачених частиною другою статті Х, були внесені будь-які зміни після попереднього подання зазначених документів для отримання ліцензії уповноважений орган зобов’язаний протягом шести місяців [i12]внести до Державного реєстру фінансових установ інформацію про юридичну особу, яка має намір набути статус страховика, та видати ліцензію (ліцензії) на провадження страхової (перестрахової) діяльності, зазначених у заяві.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]