Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
rozdil1_09.03.2011-проект.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
21.11.2018
Размер:
177.15 Кб
Скачать

Стаття 13. Відокремлені підрозділи страховика за межами України

1. Страховик повинен повідомити уповноважений орган про свій намір заснувати відокремлений підрозділ за межами території України із зазначенням відповідної іноземної держави. Страховик зобов’язаний подавати інформацію про діяльність своїх відокремлених підрозділів за межами України в обсягах та в порядку, визначених уповноваженим органом.

Стаття 14. Діяльність страховика-нерезидента

1. Страховик-нерезидент має право провадити страхову діяльність в Україні з урахуванням вимог статті Х цього Закону за таких умов:

1) держава, в якій зареєстрований страховик-нерезидент, належить до держав - членів Світової організації торгівлі, не належить до держав, які не беруть участі в міжнародному співробітництві у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, і фінансуванню тероризму, а також співпрацює із Групою з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей (FATF). У разі здійснення перестрахування умова щодо членства держави, в якій зареєстрований страховик-нерезидент, у Світовій організації торгівлі не застосовується;

2) уповноважений орган із здійснення нагляду за страховими компаніями країни, в якій зареєстрований страховик-нерезидент, підписав меморандум (уклав угоду) з Уповноваженим органом та/або приєднався до Багатостороннього меморандуму про взаєморозуміння щодо співпраці та обміну інформацією Міжнародної асоціації органів страхового нагляду.

Зазначена умова не застосовується у разі здійснення перестрахування;;

3) за страховою діяльністю відповідно до законодавства держави місця реєстрації страховика-нерезидента здійснюється державний нагляд;

4) страховик-нерезидент має відповідні ліцензії, видані згідно із законодавством держави місця його реєстрації;

5) між Україною та країною, в якій зареєстрований страховик-нерезидент, укладено міжнародний договір про запобігання податковим ухиленням та уникнення подвійного оподаткування;

6) держава, в якій зареєстрований страховик-нерезидент, не включена до переліку офшорних зон, визначеного згідно із законодавством України;

7) рейтинг фінансової надійності (стійкості) страховика-нерезидента відповідає вимогам, встановленим уповноваженим органом.

Стаття 15. Діяльність філій страховика-нерезидента

1. Страховик-нерезидент може провадити страхову діяльність на території України через філії страховика-нерезидента.

2. Діяльність філії страховика-нерезидента провадиться на підставі довіреності та положення про філію страховика-нерезидента, які засвідчуються нотаріально та легалізуються в установленому законодавством порядку. Положення про філію страховика-нерезидента та будь-які зміни до нього повинні бути погоджені з уповноваженим органом.

3. Положення про філію страховика-нерезидента повинне передбачати повноваження філії набувати права та обов’язки від імені страховика-нерезидента, бути позивачем та відповідачем у суді.

4. Положення про філію страховика-нерезидента повинне визначати, зокрема:

1) організаційну структуру філії;

2) правила заснування регіональних підрозділів та принципи їх представництва;

3) види технічних резервів, що створюються такою філією, та методи їх створення;

4) правила проведення розрахунків з головним офісом філії страховика-нерезидента.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]