Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Б_лети.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
20.11.2018
Размер:
182.78 Кб
Скачать

1. Дата прийняття Закону України «Про енергозбереження».

Закон України «Про енергозбереження» - Закон, що визначає правові, економічні, соціальні та екологічні основи енергозбереження для всіх підприємств, об'єднань та організацій, розташованих на території України, а також для громадян. Прийнятий 1 липня 1994р.

Містить розділи: І. Загальні положення. ІІ. Економічний механізм енергозбереження. ІІІ. Стандартизація та нормування у сфері енер-гозбереження. IV. Експертиза з енергозбереження. V. Контроль у сфері енергозбереження та відповідальність за порушення цього закону. VI. Міжнародні відносини України у сфері енергозбереження.

2. Структура Комплексної державної програми енергозбереження.

Комплексна державна програма енергозбереження України (КДПЕУ) розроблена на виконання розпорядження Президента України від 15 квітня 1995 року N 74/95-рп ( 74/95-рп )

Структурно складається з 4 розділів. Перший розділ містить аналіз стану реалізації Програми як галузями економіки, так і країною в цілому, причини її невиконання, прогнозні та фактичні обсяги виробництва валового внутрішнього продукту (ВВП) і відповідного споживання енергоресурсів. У другому розділі наведено уточнені показники КДПЕУ на період до 2010 р.: прийнято варіант динаміки валового внутрішнього продукту, прогнозні рівні споживання котельно-пічного палива, електричної і теплової енергії, показники енергоємності, паливоємності та електроємності валового внутрішнього продукту, економічно доцільні обсяги міжгалузевого і галузевого заощадження палива та енергії, а також капітальні витрати на реалізацію енергозберігаючих заходів. Третій розділ стосується проблем створення та застосування механізмів економічного стимулювання енергозбереження, удосконаленню податкової та цінової політики, впровадженню лізингових операцій як альтернативи податковим джерелам фінансування енергозбереження, внесенню змін та доповнень до існуючої законодавчої бази тощо. Четвертий розділ містить дані щодо першочергових нормативно-правових, організаційно-технічних та технологічних енергозберігаючих заходів для впровадження суб'єктами господарювання, населенням, а також на об'єктах, в установах та організаціях бюджетної сфери.

3. В яких випадках норми питомих витрат пер підлягають перегляду?

Надання спеціалізованим організаціям дозволу на право проведення енергетичного обстеження Національним агентством України з питань забезпечення ефективного використання енергетичних ресурсів є актом визнання їх професійних якостей, а їх висновки є однією з підстав для перегляду норм питомих витрат паливно-енергетичних ресурсів на обстежених підприємствах. {Пункт 1.4 із змінами, внесеними згідно з Наказом Національного агентства України з питань забезпечення ефективного використання енергетичних ресурсів N 92 (z0940-07) від 15.06.2007}

Білет №3

1.Яким док затвердж Заг положення про порядок нормування пит. Витрат пер у суспіл виробн.?

Постанова КМУ від 15 липня 1997р №786 Про порядок нормування питомих витрат паливно-енергетичних ресурсів у суспільному виробництві

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]