Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Dj Patifonics.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
20.11.2018
Размер:
627.71 Кб
Скачать

Аналіз та пропозиції

  • Узимку овець випасають на посівах озимих культур, природних пасовищах, болотах, тощо. Роблять це не так заради економії кормів, як з метою підгодівлі тварин, посиленого їх моціону, очистки ратиць і кращого росту вовни. На зимові пасовища овець випускають, якщо сніговий покрив не перевищує 20 см. і немає ожеледі. Коли ж сніговий покрив глибокий, вовна на череві овець намокатиме і, зігріваючись у кошарі, псуватиметься. Крім того, по глибокому снігу вівцям важко пересуватися.

  • Овець виснажених, маток на останньому місяця кітності і молодняк пасти взимку не можна. Для підсисних маток зимове випасання можна застосовувати через 2—З тижні після окоту. При цьому їх треба 2—3 рази на день приганяти для годування ягнят. Якщо вівці починають мерзнути (перестають пастися, туляться одна до одної), їх повертають у кошари. Не пасуть овець під час відлиги й дощу.

  • У господарствах, де немає природних кормових угідь, для осіннього, зимового і ранньовесняного випасання овець сіють озиме жито, пшеницю, ріпак. Площу посіву визначають з розрахунку 15 овець на 1 га. В багатьох колгоспах для зимового випасання овець на полях залишають незібрані стебла кукурудзи.

СЕРГІЄНКО 21.06.2019

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]