Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка до індивід.завдання.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
19.11.2018
Размер:
702.98 Кб
Скачать

Графік валового прибутку

Доходи Сукупні витрати

Доходи

і

витрати, Змінні витрати

грн

119453,23

19246 V виробництва і реалізації, шт.

Перевага цієї форми надання даних в тому, що валовий прибуток на графиці виокремлений та дорівнює відстані між лінією сукупних доходів від реалізації та лінією змінних витрат.

Важливим є ще той варіант, що підприємству може знадобитися зменшити обсяг виробництва та для цього розраховується кромка безпеки або запас міцності. Розраховується в абсолютних (поточний обсяг-беззбитковий обсяг реалізації) та відносних (абсолютний показник/поточний обсяг реалізації) показниках. Це допоможе запобігти підприємству збитків за рахунок скорочення обсягу.

Процес бюджетування на цьому не закінчується, тому що він є постійним, динамичним процесом та реалізується за допомогою складання гнучких кошторисів (розраховуються прогнозні показники для різних рівнів загруження виробничих потужностей), які допоможуть прийняти достовірне управлінське рішення.

Список використаної літератури:

1. Моделі і методи прийняття рішень в аналізі та аудиті. Навчальний посібник для студентів./ За ред. д.е.н., проф.. Ф.Ф. Бутинця, к.е.н., доц.. М.М. Шигун. – Житомир: ЖДТУ, 2004 р.

2. Бухгалтерський фінансовий облік: Підручник для студентів спеціальності "Облік і аудит" вищих навчальних закладів. / За ред. проф. Ф.Ф. Бутинця. - 5-е вид., доп. і перероб. - Житомир: ПП "Рута", 2003.

3. Бутинець Ф.Ф., Малюга Н.М. Бухгалтерський облік: облікова політика і план рахунків, стандарти і кореспонденція рахунків, звітність: Навчальний посібник для студентів вищих навчальних закладів спеціальності 7.050106 "Облік і аудит". / За ред. проф. Ф.Ф. Бутинця. - 3-с вид. перероб. і доп. - Житомир: ПП "Рута", 2001.

4. Загородній В.П. Бухгалтерський облік в Україні: Навч.-прак. допомога. - 4-е узд., доп. і перероб. - ДО.: А.С.К., 1999. - 864с.

5. Ткаченко Н.М. Бухгалтерський фінансовий облік на підприємствах України: Підручник для студ. висш. навчань. завед. економ. спец. - 7-е видавництво, доп. і перероб. - ДО.: А.С.К., 2004. - 864с.