Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
3 часть.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
16.11.2018
Размер:
591.36 Кб
Скачать

Помилка #н/д

Значення помилки #Н/Д (Невизначені дані) дозволяє попередити використання посилання на порожню комірку. Введіть у комірки аркуша значення #Н/Д , якщо вони повинні містити дані, але нині ці дані відсутні. Формули, що посилаються на ці комірки, також будуть мати значення #Н/Д.

Причини виникнення

Заходи по виправленню

Для функцій ГПР, ПРОСМОТР, ПОИСКПОЗ чи ВПР (функції посилання чи автопідстановки) заданий неприпустимий аргумент іскоме_значення.

Задайте правильний аргумент іскоме_значення, наприклад, значення чи посилання, але не діапазон посилань.

Функції ВПР чи ГПР використовуються для обробки таблиці, яка невідсортована.

За умовчанням для функцій перегляду таблиць дані мають розташовуватись у порядку зростання (аргумент інтервальний перегляд опущений чи має значення ІСТИНА). Аби знайти іскоме значення в невідсортованій таблиці, встановіть для аргументу інтервальний перегляд значення НЕПРАВДА.

В формулі масиву використовується аргумент, який не відповідає розміру діапазону, що визначається числом рядків і стовпчиків.

Якщо формула масиву введена в декілька комірок, перевірте діапазон посилань формули на відповідність числу рядків і стовпчиків чи введіть формулу масиву у комірки, яких не дістає.

Не задані один чи декілька аргументів стандартної чи користувацької функції аркуша.

Задайте всі необхідні аргументи функції.

Використовується функція користувача, звертання до якої призводить до помилки.

Перевірте, що книга, яка використовує функцію аркуша, відкрита, і переконайтесь в правильності роботи функції (проведіть отладку в редакторі VBA).

Помилка #число!

Причини виникнення

Заходи по виправленню

В функції з числовим аргументом використовується неприпустимий аргумент.

Перевірте правильність використання в функції аргументів.

Задана функція (наприклад, статистична функція СТЬЮДРАСПОБР), при обчисленні якої використовується ітераційний процес. При цьому ітераційний процес не сходиться і результат не може бути отриманий.

Використайте інше початкове наближення для цієї функції.

Введена формула, що розраховує числове значення, яке занадто велике чи занадто мале, щоб його можна було представити в Microsoft Excel.

Змініть формулу так, аби в результаті її обчислення отримувалось число, що потрапляє в діапазон від –1*10307 до 1*10307.

Помилка #пусто!

Причини виникнення

Заходи по виправленню

Використаний оператор, який задає перетин діапазонів, що не мають загальних комірок.

Задайте правильно розмірність діапазонів, що перетинаються, чи не використовуйте оператор перетину, якщо діапазони не є такими.