Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лабораторна робота Планування ресурсів і створе....doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
16.11.2018
Размер:
97.79 Кб
Скачать

Властивості призначення

  1. Для настройки властивостей призначень в меню Вигляд виберіть уявлення Task Usage (Використання завдань) і подвійним клацанням по таблиці відкрийте вікно настройки властивостей призначення Assignment Information (Відомості про призначення).

  2. На вкладці General (Загальна) можна змінити

  • задіяний в призначенні ресурс, вказавши нову назву в полі Resource (Ресурс);

  • відсоток участі, вибравши потрібну величину в лічильнику Units (Одиниці);

  • трудовитрати, вказавши їх в лічильнику Work (Трудовитрати).

Дати початку і закінчення призначення

Іноді ресурс підключається для виконання завдання не на весь час з дня його початку і до закінчення, а лише на деякі дні. У таких випадках для обмеження тривалості призначення потрібно вказати в його властивостях дати його початку і закінчення.

  1. Для настройки дати початку і закінчення призначення у вікні настройки властивостей призначення Assignment Information (Відомості про призначення) на вкладці General (Загальна) в списках Start (Початок) і Finish (Закінчення) виберіть необхідні дати. Крім того, їх можна редагувати в таблиці уявлення Task Usage (Використання завдань), якщо додати в неї стовпці Start (Початок) і Finish (Закінчення). Крім того, якщо ввести 0 в елементи таблиці, що відповідають дням, в які ресурс не працює над виконанням завдання, то тривалість призначення також буде автоматично зменшена.

Перерви у виконанні роботи

Досить часто завдання мають перерви, наприклад, коли ресурс, що виконує роботу, повинен тимчасово переключитися на інше завдання. У такому разі потрібно скористатися командою переривання завдання.

1 Для переривання завдання потрібно відкрити діаграму Ганта і вибрати команду меню Edit - Split Task (Правка - Перервати завдання). Після цього потрібно навести курсор на відрізок потрібного завдання. Курсор перетвориться у вертикальну смугу, від якої вправо відходить стрілка, і потягнувши завдання за допомогою такого курсору, ви перервете його (в дні перерви програма обнуляє трудовитрати призначених ресурсів).

Видалення призначень

Видалити призначення можна в уявленні Task Usage (Використання завдань), виділивши рядок таблиці з призначенням і натиснувши клавішу Delete або видаливши ресурс із списку ресурсів в діалоговому вікні Відомості про завдання.

Визначення складу ресурсів під час створення призначень

Створювати призначення зручно, якщо список ресурсів вже заповнений. Але як правило необхідні проекту ресурси відомі наперед, тільки якщо в організації накопичений великий досвід виконання аналогічних проектів. Якщо ж такого досвіду немає, то визначити ресурси можна в процесі створення призначень.

    1. Якщо ви вводитимете назви ресурсу при його призначенні вручну, то слід пам'ятати, що при допущенні помилки в назві створюється новий ресурс. Щоб дозволити додавання нового ресурсу в проект, слід в діалоговому вікні Options (Параметри) (щоб відкрити це діалогове вікно, виберіть команду меню Tools - Options (Сервіс - Параметри)) на вкладці General (Загальні) установити прапорець Automatically add new resources and tasks (Автоматично додавати нові ресурси у завдання).

    2. Після цього в діалоговому вікні визначення ресурсів завдання можна буде вводити назви нових ресурсів, а не тільки вибирати із списку. Як назви ресурсів варто вказувати не прізвища, а професійні кваліфікації, наприклад програміст. Якщо потрібно декілька ресурсів однієї кваліфікації, можна ввести назви програміст, програміст і т.д.

    3. Після того, як призначення визначені і на кожне завдання призначені виконавці і виділені матеріали, перейшовши в уявлення Resource Sheet (Лист ресурсів), ви побачите список всіх співробітників, що вимагаються проекту, і устаткування. Тепер можна замінити професійні кваліфікації конкретними прізвищами.

Порада

Зручний спосіб швидко знайти дні, в які ресурси працюють по нестандартному розкладу, пропонує діаграма Calendar (Календар). Для цього в настройках часової шкали календаря потрібно вибрати календар потрібного ресурсу і визначити, яким кольором на календарі повинні виділятися нестандартні дні.