Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лабораторна робота Планування ресурсів і створе....doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
16.11.2018
Размер:
97.79 Кб
Скачать

Призначення ресурсів завданням Визначення типу завдання і фіксованості об'єму робіт

Завдання в плані проекту можуть бути трьох типів:

  • Fixed Duration (Фіксована тривалість);

  • Fixed Work (Фіксовані трудовитрати;

  • Fixed Units (Фіксований об'єм ресурсів).

Від того, який тип завдання вибраний, залежить, значення якої з трьох властивостей фіксується.

1 Для установки типу завдань за умовчанням, в списку Тип завдань, що розкривається, за умовчанням на вкладці Планування діалогового вікна Параметри меню Сервіс можна вибрати, який тип автоматично привласнюватиметься завданню.

2 За допомогою прапорця Нові завдання мають фіксований об'єм робіт можна включите режим, при якому завдання, що додаються, позначатимуться як ті, що мають фіксований об'єм робіт.

Примітка

Наявність цієї ознаки дозволяє частково фіксувати трудовитрати одночасно з одним з двох інших властивостей завдання: тривалістю або об'ємом ресурсів (фіксація об'єму робіт не враховується при першому призначенні ресурсів на завдання. Крім того, ознака фіксації об'єму робіт не враховується, коли ви змінюєте тривалість, трудовитрати або одиниці вже призначених ресурсів).

Варто залишити цей прапорець встановленим, а як тип завдань за умовчанням вибрати Fixed Units (Фіксований об'єм ресурсів).

Рівномірний розподіл навантаження ресурсів

1 На початкових етапах освоєння програми і принципів планування ресурсів розподіл ресурсів краще виконувати вручну. Діалогове вікно, призначене для настройки вирівнювання завантаження ресурсів, відкривається командою меню Tools - Level Resources (Сервіс - Вирівнювання ресурсів). У вікні Resource Leveling (Вирівнювання завантаження ресурсів), що відкрилося, у верхньому розділі Leveling calculations (Обчислення для вирівнювання) потрібно вибрати перемикач Manual (Виконувати уручну) і натиснути кнопку ОК.

Створення призначень

  1. Для установки одиниць призначення, в списку, що розкривається, Показувати одиниці призначень у вигляді на вкладці Планування діалогового вікна Параметри меню Сервіс виберіть значення Percentage (Відсотки) або Decimal (Десяткові).

  2. Для переходу до відображення плану проекту, використовуючи меню Вигляд, виберіть уявлення Діаграма Ганта;

  3. Для створення призначення у вікні Відомостей про завдання двічі клацніть на завданні в списку і в діалоговому вікні, що відкрилося, Відомостей про завдання виберіть вкладку Resources (Ресурси).

  4. У колонці Resource Name (Назва ресурсу), вибираючи із списку назви ресурсів, установіть ресурси, які виділяються на завдання.

  5. У колонці Units (Одиниці) установіть скільки ресурсів виділяється на завдання.

Примітка

Трудові ресурси вимірюються у відсотках або десяткових числах, де під 100%, або 1, розуміється повне залучення ресурсу у виконанні завдання (співробітник займатиметься ним повний робочий день). Наприклад, якщо на завдання виділені ресурси в об'ємі 25%, то це значить, що щодня впродовж тривалості завдання (наприклад, на протязі 7 днів з щоденною тривалістю дня рівної 8 годинам) співробітники витрачатимуть на нього по 2 години.

  1. Для створення призначення в уявленні Діаграма Ганта у полі Resource Names (Назви ресурсів) відкрийте список і виберіть ресурс, що призначається завданню. Якщо потягнути мишею за маркер в правому кутку комірки, то можна скопіювати її значення в сусідні. Завдяки цьому можна швидко призначити ресурс для декількох завдань.