Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лабораторна робота Планування ресурсів і створе....doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
16.11.2018
Размер:
97.79 Кб
Скачать

Профіль завантаження

За умовчанням при створенні призначення трудовитрати розподіляються по всій його тривалості, використовуючи максимум робочого часу ресурсу. Тобто якщо трудовитрати не округляються до цілих днів, наприклад до 20 годин (8+8+4), то об'єм роботи в 4 години буде залишений на останній день завдання, а перші два дні ресурси будуть задіяні повністю. Проте не завжди це зручно, оскільки часто виконання завдання вимагає прикласти різні трудовитрати на різних етапах її виконання.

  1. Для настройки властивостей призначень в меню Вигляд виберіть уявлення Task Usage (Використання завдань) і подвійним клацанням по таблиці відкрийте вікно настройки властивостей призначення Assignment Information (Відомості про призначення).

  2. На вкладці General (Загальна) можна змінити профіль завантаження призначення скориставшись списком, що розкривається, Work contour (Профіль завантаження) в діалоговому вікні відомостей про призначення. За умовчанням вибраний пункт Flat (Плоский). Значки, що з'являються в колонці Indicators (Індикатори) при застосуванні профілів до призначення, відображають принцип розподілу завантаження призначення кожного з них.

  • профіль Back Loaded (Завантаження в кінці) розподіляє трудовитрати так, що основне навантаження доводиться на останні дні, відведені на виконання завдання.

  • протилежність йому представляє профіль Front Loaded (Завантаження на початку), відводить на основні трудовитрати перші дні виконання завдання.

  • якщо ці два профілі розподіляють завантаження по зростанню або по зменшенню, то наступні профілі містять піки завантаження в різні моменти виконання завдання.

  • профіль Double Peak (Подвійний пік) містить два піки у середині завдання

  • Early Peak (Ранній пік) планує пікове завантаження ближче до початку завдання, а Late Peak (Пізній пік) — ближче до її закінчення.

  • якщо застосувати до призначення профіль Bell (Дзвін), то пік завдань припаде на середину виконання завдання.

  • профіль Turtle (Черепаха) планує основне завантаження ресурсу на середину виконання завдання, а на початку і закінченні завдання трудовитрати зменшуються.

Увага

Використання профілів приводить до зміни трудовитрат ресурсів в певні дні. Якщо навантаження ресурсів до застосування профілю складало по 8 годин в день, то його застосування приведе до їх пониження в певні дні і, як наслідок, до збільшення числа днів, які ресурс повинен працювати. Тому застосовувати профілі варто обережно, оскільки вони можуть змінити тривалість завдань.

Використання профілів завантаження дозволяє в автоматичному режимі перерозподілити завантаження ресурсів протягом часу виконання завдання. У випадку, якщо навантаження розподілене не так, як вам хотілося б, його можна відредагувати вручну. Профілі зручно використовувати для розподілу завантаження на тривалих завданнях, оскільки при ручному розподілі трудовитрат в них легко помилитися.

Завдання

Наступне завдання стосується плану проекту, створеному на попередній лабораторній роботі.

  1. Введіть список трудових ресурсів, які, на Ваш погляд, необхідні для виконання відібраних Вами завдань проекту.

  2. Для кожного ресурсу введіть групу. Для одного з ресурсів вкажіть назву групи Сумісники.

  3. Для кожного ресурсу введіть тарифну і наднормову ставки.

  4. Для деяких ресурсів введіть фіксовану оплату за виконану роботи.

  5. Установіть розподіл вартості ресурсів для кожного завдання (Пропорційне, На початку або Після закінчення).

У звіті з лабораторної роботи зафіксуйте назви ресурсів або завдань, до яких застосовувалися вказівки наступних пунктів.

  1. Для деяких ресурсів установіть періоди участі в проекті і відсоток завантаження ресурсу.

  2. Для одного з ресурсів створіть свій базовий календар і визначте його особисті робочі і вихідні дні.

  3. Кожному завданню призначте необхідні ресурси.

  4. Перегляньте властивості призначень і для одного з ресурсів змініть відсоток участі в одному з завдань.

  5. Для одного з завдань обмежте тривалість призначення одного з ресурсів.

  6. Перервіть одне із завдань.

  7. Для одного з завдань установіть профіль завантаження.