Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лабораторна робота Планування ресурсів і створе....doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
16.11.2018
Размер:
97.79 Кб
Скачать

Завантаження

За умовчанням всі співробітники, яких ви додаєте в проект, вважаються доступними для участі в роботах над проектом повний робочий день і в перебігу всього проекту (на 100%).

1 Якщо серед включених в проект співробітників є ті, хто може брати участь в проекті тільки в певні періоди, або ті, хто може витрачати тільки частину робочого дня в певні періоди, то для них потрібно визначити час участі в проекті (з якого календарного дня по який) і відсоток максимального завантаження в день для цього періоду. Для цього подвійним клацанням по рядку необхідного ресурсу відкрийте вікно Resource Information (Відомості про ресурс) або виберіть Project (Проект) - Resource Information (Відомості про ресурс) - General (Загальні).

2 У таблиці Resource Availability (Доступність ресурсу) відкритого вікна установіть періоди участі в проекті і відсоток доступності ресурсу;

    1. У колонці Available From (Доступно з) вкажіть дату введення ресурсу в проект.

    2. У колонці Available To (Доступно до) вкажіть дату виходу з проекту.

    3. У колонці Units (Одиниці) вкажіть максимальний відсоток завантаження ресурсу за період між введеними в попередні поля датами.

Примітка

Якщо одна з дат не визначена, то замість неї потрібно ввести NA (НД).

Якщо ресурс бере участь в проекті в різні періоди днів з різним завантаженням, то вкажіть доступність ресурсу для робіт у вигляді окремих періодів;

3 Перегляньте інформацію про доступність і максимальне завантаження ресурсів, додавши в таблицю уявлення Resource Sheet (Лист ресурсів) стовпці Available From (Доступний), Available To (Доступний) і Max Units (Максимальне навантаження) (поле додається перед виділеним стовпцем).

Примітка

Дати в таблиці редагувати не можна, а інформацію про максимальне навантаження можна. Використовувати таблицю для перегляду і редагування зручно тільки в тому випадку, якщо ресурси мають по одному інтервалу доступності.

Визначення персонального часу роботи

  1. Якщо робочий час, у якій працюють окремі співробітники, групи або цілі відділи зручніше встановити за допомогою календаря, визначивши їх особисті робочі і вихідні дні, то виконайте наступні дії:

  • використовуючи команду Tools (Сервіс) – Змінити робочий час – Створити, створіть новий базовий календар для цього співробітника або групи людей;

  • у вікні Відомості про ресурс, яке відкривається при подвійному клацанні на імені потрібного ресурсу, на вкладці Working Time (Робочий час) за допомогою списку, що розкривається, Base calendar (Базовий календар) виберіть створений календар.

  1. Якщо для деяких ресурсів необхідно установити особливий режим роботи, який відрізняється від установленого в підключеному базовому календарі, то для цих ресурсів в календарі вкладки Working Time (Робочий час) виберіть необхідний день і зробіть його неробочим, причому ці настройки розповсюджуватимуться тільки на вибраний ресурс.

Примітка

Зручно використовувати призначення особливого календаря декільком ресурсам, використовуючи буфер обміну, (вибравши його в одному елементі таблиці і скопіювавши в інший), або методом перетягування маркера копіювання в лівому правому кутку комірки.

Як ви могли помітити, можливості особистого календаря перетинаються з можливостями настройки доступності ресурсу. Наприклад, недоступність співробітника можна ввести в програму за допомогою таблиці з інформацією про доступність, а можна створити йому позаурочний вихідний день в особистому календарі. І в тому і в іншому випадку MS Project повідомить вас про помилку планування, якщо ви захочете виділити цього співробітника на виконання робіт цього дня.