Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ФАНДРЕЙЗИНГ 2009 ПРОГРАМА.DOC
Скачиваний:
5
Добавлен:
16.11.2018
Размер:
209.41 Кб
Скачать

Тема 14. Планування проекту в контексті фандрейзингу

Визначення ринкових характеристик власного проекту. Пошук і вивчення його ринків. Окреслення і деталізація обличчя його цільової аудиторії. Уточнення та підрахунок обсягу його рекламного потенціалу.

Оцінка проекту в контексті ринкових потреб ПФП. Аналіз маркетингових стратегій імовірних донорів. Визначення цільових аудиторій ПФП. Вивчення їхніх ринкових проблем і перспектив. Пошук резервів для посилення маркетингової стратегії ПФП. Розгляд власного проекту як інструменту реалізації маркетингових стратегій можливого донора.

Адаптація проекту до ринкових стратегій ПФП. Визначення спільних цільових аудиторій з ПФП. Порівняльний аналіз власної та донорської ринкових стратегій. Методи та межі адаптації проекту.

Тема 15. Рекламна кампанія проекту і фандрейзинг

Рекламне медіа-планування. Визначення типів і персоналій бажаних інформаційних спонсорів або медіа-партнерів. Вироблення системи диференціації статусів інфо-спонсорів. Формування медіа-планів. Створення медіа-пакету. Проведення першого і другого циклу переговорів. Робота над угодами з інфо-спонсорами. Визначення вартості розміщення медіа-реклами (ВРР) проекту.

Реалізація немедійних форм рекламування. Особливості розміщення друкованої та зовнішньої реклами, а також реклами в Інтернеті, на транспорті, на сувенірній продукції, одязі тощо. Кошториси виготовлення і розміщення немедійної реклами.

Створення рекламних матеріалів проекту. Затвердження фірмового стилю проекту, ескізів його рекламних матеріалів, а також списків його спонсорів та партнерів. Накопичення електронних версій логотипів. Виготовлення рекламно-інформаційного блоку (РІБ) проекту. Структура блоку. Особливості його графічної (ГРІБ), аудіальної (АРІБ) та відеокліпової (ВРІБ) модифікації.

П’ять хвиль рекламно-інформаційної кампанії (РІК) проекту. Переваги каскадної системи РІК для фандрейзингу. Можливості для резонансного нарощування аудиторії, урізноманітнення форм реклами та залучення нових груп благодійників, спонсорів та рекламодавців.

(1) Попередня PR-кампанія проекту. Причини багатомісячного терміну дистанціювання від початку проекту. Форми презентації проекту та цілі його попередньої PR-кампанії. Способи використання енергії першої інформаційної хвилі для фандрейзингу.

(2) Віддалена рекламна кампанія проекту. Причини двомісячного віддалення від початку проекту. Зміст і форми реклами. Можливості для розміщення реклами спонсорів та запрошень для рекламістів.

(3) „Гаряча” рекламна хвиля. Структура та зміст двотижневого інформаційного тиску. Особливості розміщення реклами спонсора.

(4) Рекламна кампанія під час реалізації або телетрансляції проекту. Особливості розміщення РІБ та реклами спонсорів і рекламодавців.

(5) Особливості рекламної хвилі після закінчення проекту (post production wave). Носії, зміст і форми реклами. Аналіз ефективності.

Тема 16. Методи пошуку ймовірних донорів

Класифікація типів імовірних донорів. Вибір типів ПФП за юридичними статусами, ринками, фінансовою потужністю, рівнем успішності, рекламною активністю. Аналіз стратегічних потреб ПФП, які можуть задовольнятися можливостями проекту. Використання загальних, особистих і спеціальних джерел інформації.

Пошук донорів через друковані та електронні мас-медії, Інтернет, спеціалізовані видання та публікації рейтингів. Моніторинг реклами у ЗМІ. Дослідження Інтернет-простору. Аналіз змісту одного з випусків журналу „Топ 100. Рейтинг лучших компаний Украины”.

Використання офіційних баз даних. Робота з торгово-економічною палатою України. Співпраця з посольствами і національними Chambers 0f Commerce в Україні. Консультації працівників банківсько-фінансових установ.

Інформаційні ресурси рекламних агенцій. Практика обслуговування постійних клієнтів. Планування промо-акцій та PR-кампаній. Спільне проведення акцій. Консалтинг та посередницькі послуги.

Приватні та спеціальні джерела інформації. Фахові консультанти і посередники. Особисті знайомі та приятелі. Отримання додаткової інформації від працівників підприємств ПФП. Стратегічний PR з керівниками потенційних партнерських організацій