Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ФАНДРЕЙЗИНГ 2009 ПРОГРАМА.DOC
Скачиваний:
5
Добавлен:
16.11.2018
Размер:
209.41 Кб
Скачать

Тема 8. Фандрейзинг партнерських проектів

Сутність партнерських проектів шоу-бізнесу. Пошук комерційного та соціокультурного партнерства на засадах паритету. Розширення кількості партнерів. Особливості реалізації партнерських проектів шоу-бізнесу з модельним, рекламним та мас-медійним бізнесом. Спільні проекти з представниками спорту, збройних сил, туризму, мистецтва та політики. Партнерство шоу-бізнесу з благодійними та громадськими організаціями.

Аналіз змісту партнерських проектів. Принцип поєднання сутнісних переваг. Посилення компонентів видовищності та масовості.

Переваги партнерських проектів для фандрейзингу. Економічна та організаційна мотивація партнерства. Зацікавленість сучасного українського шоу-бізнесу в освоєнні нових джерел фінансування проектів. Вихід на суміжні ринки фандрейзингу. Оптимізація вартості проектів. Розкриття синергетичного потенціалу суспільства.

Тема 9. Фандрейзинг і державні організації

Патронаж Президента держави. Сила морального авторитету. Фактор залучення інформаційної, організаційної та фінансової підтримки. Значення чинників політичної кон’юнктури.

Підтримка керівників держави. Аналіз партнерського потенціалу центральних інституцій влади – Секретаріату Президента, Кабінету Міністрів, Комісій та Президії Верховної Ради, міністерств, комітетів, національних та експертних рад і управлінь. Значення Міністерства культури та туризму, Міністерства у справах сім’ї, молоді та спорту для проектів шоу-бізнесу. Вивчення системи функціонування механізмів влади – правил, процедур, традицій і тенденцій. Значення фактору особистих взаємин. Використання інформаційних джерел – Інтернет, довідники, преса тощо.

Підтримка місцевих органів влади. Місцеві ради та державні адміністрації. Система подвійного підпорядкування і фінансування обласних, міських та районних управлінь. Сателітні організації з державним фінансуванням.

Державне фінансування проектів шоу-бізнесу та культури. Офіційні і святкові заходи загальнонаціонального і місцевого рівня. Вивчення річних циклів державних і місцевих заходів. Врахування політичних тенденцій для розробки власних проектних ініціатив. Синхронізація дати подання проекту з моментом затвердження річного бюджету.

Фандрейзинг проектів, які фінансує держава. Пошук додаткового фінансування у секторі приватного бізнесу. Заохочення спонсорства.

Тема 10. Фандрейзинг і громадські організації

Громадські організації як ПФП шоу-бізнесу. Значення статутних цілей організації. Визначення фінансового потенціалу ПФП. Форми реалізації проектів громадських організацій. Привабливість проектів шоу-бізнесу для громадської організації.

Громадські організації як інформаційні та організаційні партнери. Акумуляція інформаційно-методичного ресурсу. Консультативні та посередницькі послуги. Співпраця з місцевою адміністрацією та органами місцевого самоуправління.

Фандрейзинг та політичні діячі, партії, об’єднання і блоки. Цінність досвіду фахівців шоу-бізнесу для творення і розвитку іміджу партії або політичного лідера. Основні форми співпраці. Планування та здійснення передвиборчої кампанії. Історія участі українського і закордонного шоу-бізнесу у виборчих кампаніях. Конкуренція на ринку обслуговування суб’єктів політичного процесу.

Фандрейзинг і церковні конфесії, метрополії, єпархії, громади. Церква як найдосвідченіший і найуспішніший фандрейзер. Форми обслуговування церковних свят і урочистостей. Участь у створенні та поширенні записів церковної служби, релігійної літератури тощо. Співпраця на основі спільності інтересів – християнський рок, ґоспелз, молодіжні духовні рухи і практики, залучення вірних тощо.

Фандрейзинг і профспілки. Соціальні та політичні цілі профспілок. Шоу-бізнес як партнер в організації корпоративних і масових PR-акцій. Матеріальна база профспілок як актив для співпраці.

Фандрейзинг та бюджетні громадські організації. Практика державного утримання творчих спілок в Україні. Особливості бюджетного фінансування Всеукраїнського товариства „Просвіта”.