Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Л 5-1 ОРЗ..doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
16.11.2018
Размер:
95.74 Кб
Скачать
  1. Перше навчальне питання :” Право та порядок зарахування військовослужбовців на речове забезпечення”.

Усі військовослужбовці ЗС України, що знаходяться на дійсній військовій службі, мають право носіння військового одягу. Цим правом користуються: генерали, адмірали, офіцери, прапорщики і мічмани, що знаходяться в запасі чи відставці з правом носіння військової форми одягу, а також військовослужбовці строкової служби і військовослужбовці, що проходять службу за контрактом. Військова форма одягу носиться відповідно до Правил носіння військової форми одягу.

Відповідно до Положення про речове забезпечення, оголошеним наказом Міністра оборони № 350, 1998 року, правом на забезпечення речовим майном за рахунок Міністерства оборони користуються:

  • військовослужбовці – із дня зарахування в списки військових частин;

  • ліцеїсти – із дня зарахування в списки училища;

  • військовозобов'язані і студенти цивільних Вузів – на час проходження навчальних зборів у військових частинах;

  • особовий склад сторожової охорони, а також робітники та службовці пожежної охорони, що містяться по типових штатах, затвердженим Головним Штабом – із дня зарахування на посаду;

  • особовий склад воєнізованої охорони – із дня зарахування на посаду.

Особовий склад військово-будівельних загонів забезпечується речовим майном за рахунок засобів цих загонів.

Особовий склад спеціальних і будівельних частин і установ Міністерств і відомств, постачання яких Радою Міністрів покладено на Міністерство оборони, забезпечується речовим майном за рахунок відповідних Міністерств і відомств.

Робітники та службовці допоміжного флоту Військово-Морських Сил форменим одягом забезпечуються за плату зі знижкою з вартості.

У тих випадках, коли військовослужбовці забезпечуються одноіменними предметами речового майна по двох нормах: основні і нормі інвентарних речей, то вони одержують речове майно по обох нормах, якщо за умовами служби необхідно мати всі однойменні предмети, зазначені в нормі. У тих випадках, коли військовослужбовцю немає необхідності одержувати по обох нормах однойменні предмети, у цьому випадку він одержує по одній нормі і термін носки речей установлюється найменший, передбачений по одній з цих норм.

Погони, знаки розрізнення на погони, емблеми, зірки, нарукавні знаки видаються військовослужбовцям одночасно з видачею обмундирування.

Згідно Положення про речове забезпечення існує наступний порядок зарахування на речове постачання:

Військовослужбовців, призваних на дійсну військову службу - згідно наказу командира частини про зарахування в списки частини і на усі види постачання.

Усім військовослужбовцям при переведенні з однієї частини в іншу єдиним документом, що дає право зарахування на речове забезпечення по новому місцю служби, є речовий атестат (ф.№ 21).

Крім того, віддається наказ по частині.

Інші контингенти, що користуються правом на речове постачання безкоштовно чи за плату – на підставі наказу командира (начальника) про зарахування їх у списки військових частин (установ).

Висновок: У Збройних Силах України установлені військові форми одягу. Згідно наказу МО № 350 1998 року, правом на безкоштовне постачання речовим майном користуються усі військовослужбовці, що знаходяться на дійсній службі, ліцеїсти, військовозобов'язані і студенти цивільних Вузів при проходженні навчальних зборів у військових частинах, а також деякі категорії особового складу, що забезпечуються речовим майном за рахунок Міністерства Оборони.

Друге навчальне питання : “Забезпечення речовим майном військовослужбовців строкової служби і військовослужбовців, які проходять службу за контрактом.”

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]