Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Т.4 з.1.doc
Скачиваний:
18
Добавлен:
16.11.2018
Размер:
96.77 Кб
Скачать

2.1. Захист, оборона, охорона та маскування тилу

При організації захисту, оборони і охорони тилу особлива увага приділяється безперервній радіаційній, хімічній (бактеріологічній) розвідці в районах розміщення підрозділів тилу і на шляхах підвезення та евакуації, маскуванню і укриттю сил та засобів тилу, а також проведенню протипожежних заходів.

Інженерне обладнання районів розташування тилу розпочинається негайно з прибуттям в них підрозділів, а за можливості завчасно. При цьому для укриття і маскування підрозділів тилу та пунктів управління максимально використовуються складки місцевості, природні та штучні укриття, ліси та кущі. Поблизу машин відриваються щілини, а при наявності часу обладнуються бліндажі і сховища. Для техніки і запасів матеріальних засобів обладнуються укриття. З метою забезпечення маневру підрозділів проводиться розвідка наявних доріг та готовиться мережа фронтальних і рокадних шляхів.

Поряд із обладнанням в інженерному відношенні районів розташування, а також створенням та обладнанням фальшивих (удаваних) районів розміщення, велике значення має максимальне використання маскувальних та захисних властивостей місцевості і ретельне маскування. Якість маскування перевіряється візуальним спостереженням і фотографуванням з літаків та вертольотів, а також засобами радіоконтролю.

Для підсилення охорони підрозділів тилу в районах їх розміщення організовується патрулювання та виставляються сторожові пости.

ЗАКЛЮЧНА ЧАСТИНА

Тиловий пункт управління бригади (полку) при розташуванні на місці розгортається в районі розміщення бригадного (полкового) тилу з таким розрахунком, щоб забезпечувалось безперервне управління підрозділами тилу як під час знаходження в районах, які вони займають, так і в ході висування з них.

Планування тилового забезпечення доцільно здійснювати на весь період знаходження бригади (полку) в районі розташування з подальшою деталізацією на кожну добу.

Для управління тилом, як правило, використовуються рухомі та проводові засоби зв`язку. Робота радіозасобів на передачу дозволяється тільки для сповіщення. Великого значення набуває особисте спілкування начальників з підлеглими.

Доцент кафедри підготовки офіцерів запасу А.І.Клименко

“___”_______________2010 р.

16

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]