Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1 РОЗДІЛ ІНДИВІДУАЛЬНОЇ.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
15.11.2018
Размер:
766.98 Кб
Скачать

55

Міністерство освіти і науки України, молоді та спорту

Полтавський національний технічний університет

імені Юрія Кондратюка

Кафедра фінансів, банківської справи та державного управління

Індивідуальна контрольна робота

на тему

«Формування фінансово-економічного портрета

«Граве Україна »

Виконав:

студент(ка) 403ЕФ групи

ВасиленкоТ.А

Перевірив:

Носенко М.С

Полтава 2011

ЗМІСТ

Резюме

РОЗДІЛ 1. ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА СТРАХОВОЇ КОМПАНІЇ «ГРАВИ Україна»……….

1.1.Головні реквізити страхової компанії та історія створення та розвитку страхової компанії……………………………………………………………………………………….

1.2.Організаційна структура СК « Граве Україна…………………………………………

1.3. Ліцензії страховика на ведення страхової діяльності………………………………

РОЗДІЛ 2. СТРАХОВІ ПОСЛУГИ: ВИДИ ТА УМОВИ НАДАННЯ. КЛІЄНТИ СТРАХОВИКА……

2.1. Види страхових послуг СК « Граве Україна»…………………………………………

2.2. Аналіз динаміки кількості укладених договорів ………………………………………

Розділ 3. АНАЛІЗ БАЛАНСУ ТА РЕСУРСІВ СТРАХОВОЇ КОМПАНІЇ……………………………..

РОЗДІЛ 4. АНАЛІЗ ФІНАНСОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ СТРАХОВОЇ КОМПАНІЇ………………………..

РОЗДІЛ 5. ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПЛАТОСПРОМОЖНОСТІ СТРАХОВОЇ КОМПАНІЇ………………..

РОЗДІЛ 6. ОПОДАТКУВАННЯ ДІЯЛЬНОСТІ СТРАХОВОЇ КОМПАНІЇ…………………………….

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ЛІТЕРАТУРНИХ ДЖЕРЕЛ………………………………………………..

ДОДАТКИ

РЕЗЮМЕ

РОЗДІЛ 1. ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА СТРАХОВОЇ КОМПАНІЇ «ГРАВИ Україна».

1.1.Головні реквізити страхової компанії та історія створення та розвитку страхової компанії.

Дана страхова компанія має такі реквізити:

ЗАТ Страхове акціонерне товариство «Граве Україна»

М.Львів

e-mail: info@grawe.ua

www.grawe.ua

Ліцензія АВ № 158656,

видана 01.09.2006 ДЕРЖФІНПОСЛУГ України

Контактні дані даної страхової компанії в Австрії,головне відділення:

Grazer Wechselseitige Versicherung Konzern

Herrengasse 18-20

8011 Graz, Austria

Tel.: +43 316 8037 0

Fax: +43 316 8037 414

e-mail: service@grawe.at

www.grawe.at

Хрещатик вул., 15, (Пасаж) оф.43,

Київ, 01001, Україна Тел.: 044-490-5910

Факс: 044-490-5911

e-mail: info@grawe.ua

Австрійська компанія „ГРАВЕ" була заснована в 1828 році в місті Грац. За свою довгу історію, оминувши всі політичні та економічні кризи, котрі настигли Австрію в ХІХ-ХХ століттях, жодного разу не припиняла своєї діяльності. Граве не лише вистояла в тяжкі часи, але й зуміла досягти високого рівня розвитку. В період після 1945 року товариство взаємного страхування від пожежі було реорганізовано в спільну страхову компанію. Був розширений спектр видів страхування, в тому числі за рахунок страхування життя. Свою сучасну назву - „Grazer Wechselseitige Versicherung Aktiengesellschaft"- компанія отримала в 1991 році, в перекладі це означає „Акціонерне товариство взаємного страхування Граца".

Сьогодні "Grazer Wechselseitige Versicherung AG" уособлює собою надійність, стабільність, процвітання, яких досягла європейська цивілізація за минулі часи. Група успішно працює в більш ніж 30 країнах Європи. У власності концерну більше 20 страхових компаній, група банків - Hypo Alpe-Adria, Capital Bank, Capital Bank International и Bank Burgenland, а також компанія Security KAG, яка керує 50 різноманітними фондами.

З 1991 року ГРАВЕ почав розширювати свою діяльність в країнах, які знаходяться на півдні і сході Австрії, шляхом створення дочірніх компаній. На сьогодні такі компанії працюють в Угорщині, Болгарії, Словенії, Хорватії, Сербії, Боснії, Румунії, Чорногорії і Молдавії.

На українському ринку концерн ГРАВЕ присутній з 1998 року , однак активну діяльність вдалось розпочати лише з 2000 року. Такі обставини, як відсутність нормального ринку страхування життя в Україні, неповне та суперечливе законодавство вимагали уважного вивчення усіх ризиків, детального юридичного та економічного обґрунтування страхової діяльності для надійного захисту інтересів клієнтів.

Страхова компанія «ІНПРО» (тепер «ГРАВЕ УКРАЇНА») була створена групою акціонерів (дві юридичні і п’ять фізичних осіб) у Києві у 1992 року як Акціонерне товариство «Перестрахувальна компанія «ІНПРО» зі статутним капіталом 5 млн крб.

У 1994 році компанія стає асоційованим членом Моторного (Транспортного) Страхового Бюро України та отримує ліцензії на здійснення двох обов’язкових та дев’яти добровільних видів страхування.

У 1995 році компанія перереєстровується на Акціонерне товариство закритого типу «Перестрахувальна компанія «ІНПРО» та збільшує свій статутний капітал до 25 млрд крб.

З моменту ухвалення нового Закону України «Про страхування» страхова компанія «ІНПРО» пройшла переліцензування, стала членом Ліги страхових організацій України та отримала дозвіл на здійснення обов’язкового страхування цивільної відповідальності власників наземних транспортних засобів (ОСЦВВНТЗ) та інших дванадцяти видів добровільного страхування.

У 1999 році за рішенням акціонерів змінюється місцезнаходження головного офісу компанії. Офіс переноситься до м. Львова, де й залишається до сьогодні. Згодом також змінюється й назва компанії на Закрите акціонерне товариство «Страхова компанія «ІНПРО».

З 2000 року компанія починає динамічно розвиватись: зростає кількість постійних та нових клієнтів, збільшується розмір статутного капіталу, розширюється власна регіональна мережа. Так, до 2008 року регіональна мережа компанії налічувала 15 офісів, з них офіси філій в Луцьку, Запоріжжі, Одесі, Дніпропетровську, Донецьку та Києві, а також відділення у м. Івано-Франківськ, Хмельницькому.

Темпам розвитку сприяє й велика кількість ліцензій на страхування, які є у розпорядженні компанії, серед яких, зокрема, ліцензії на страхування відповідальності власників зброї, собак, перевізників небезпечних вантажів, страхування врожаю, с/г культур.

Динаміка розвитку ЗАТ СК «ІНПРО» привернула увагу закордонних інвесторів.

Уже через рік після початку свої роботи "Граве Україна" зайняла лідируючі позиції на українському ринку і зберігає їх по цей день. За підсумками 2007 року СК „Граве Україна" займає друге місце на ринку лайфового страхування з розміром премій в 151 040,70 тис.грн. і страхових виплат - 3 441,50 тис.грн.

10 квітня 2008р. ЗАТ СК "ІНПРО" стала членом концерну GRAWE. Ставши частиною концерну GRAWE, СК «ГРАВЕ УКРАЇНА» зміцнила свій багаторічний досвід у сфері страхування та перейняла австрійські страхові традиції, фінансову стабільність та найвищі стандарти ведення бізнесу, що гарантує її клієнтам якість послуг, надійність та безпеку.

СК «Граве Україна» володіє 10- ма ліцензіями на здійснення добровільних та 8 -ма ліцензіями на здійснення обов’язкових видів страхування. Переможець Всеукраїнського Конкурсу «Сумлінний платник податків 2010», фінал якого пройшов 19 травня у Києві.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]