Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Задачи 2011 eP ctb METOD_ZADACHI.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
14.11.2018
Размер:
462.34 Кб
Скачать

4.12 Задача

За даними перепису населення із загальної чисельності населення області 6,1 млн. осіб 69 % припадає на населення у працездатному віці, а на те населення у працездатному віці, що не працювало за об’єктивними причинами (інваліди та пільгові пенсіонери), - 3,7 %. Крім того, 18 % населення було зайнято у домашньому господарстві та в різноманітних видах підсобного господарства, перебували на навчанні або жили за рахунок перерозподілу доходів, а 5 % припадало на ту частину населення, яка працювала, перебуваючи за віковими межами пра­цездатного віку. Визначити: чисельність працездатного населення у працездатному віці, чисельність економічно активного населення, загальну чисельність трудових ресурсів області.

4.13 Задача

В області налічується 3210 тис. жителів, серед них частка осіб у віці 15-70 років включно становить 73 %. З осіб цієї вікової категорії 203 тис. доглядають дітей і хворих; 102,6 тис. – школярів, студентів і курсанти військових училищ (усі на денному навчанні); 92,6 тис. незайнятих громадян, серед яких 38 тис. безробітні. Усі інші громадяни у віці від 15-70 років зайняті економічною діяльністю. Визначте:чисельність економічно активного населення та рівень його економічної активності; чисельність зайнятого населення та рівень його зайнятості;рівень безробіття.

4.14 Задача

За даними перепису населення із загальної чисельності населення області 8,5 млн. осіб 73 % припадає на населення у працездатному віці, а на те населення у працездатному віці, що не працювало за об’єктивними причинами (інваліди та пільгові пенсіонери), — 4,1 %. Крім того, 19 % населення було зайнято у домашньому господарстві та в різноманітних видах підсобного господарства, перебували на навчанні або жили за рахунок перерозподілу доходів, а 8,2 % припадало на ту частину населення, яка працювала, перебуваючи за віковими межами пра­цездатного віку. Визначити: чисельність працездатного населення у працездатному віці, чисельність економічно активного населення, загальну чисельність трудових ресурсів області.

Тема 5 «трудовий потенціал. Людський капітал»

5.1 Задача

На підставі наведених у таблиці даних визначити показники природного руху населення в регіоні А (середньорічну чисельність населення та жінок у віці 15-49 років, коефіцієнти народжуваності, смертності, обороту населення та ефективності відтворення населення). Зробити висновки.

Чисельність населення, чол.

Чисельність населення на початок року

36 000

Чисельність населення на кінець року

35 500

Чисельність тих, що народилися живими за рік

250

Число померлих за рік

300

Чисельність жінок у віці 15—49 років на початок року

12 000

на кінець року

12 200

Чисельність померлих дітей у віці до 1 року

5

Задача 5.2.

На підставі наведених у таблиці даних визначити показники міграції населення в регіоні А (міграційний приріст, об’єм міграції, коефіцієнт прибуття, коефіцієнт вибуття, загальний коефіцієнт інтенсивності міграції, коефіцієнт інтенсивності міграційного обороту, коефіцієнт ефективності міграції). Зробити висновки.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]